Megvan csapatunk új tagja

Megvan a közelmúltban csapatunktól közös megegyezéssel távozó Lawrence Gilbert utódja

Legújabb légiósunk újonc Európában, április 2-án lesz 23 éves, a 208 centi magas 100 kilós amerikai kosárlabdázó. Neve ellenére London nem az angol főváros, hanem a Tennessee államban található Nashville városának szülötte. Egyetemi tanulmányait a Chattanooga-n fejezte be az előző évadban. Egyetemi csapatában, utolsó ottani szezonjában 13,62 pontot és közel 5,5 lepattanót átlagolt.
A jelenlegi szezon első felét az olasz másodosztályú FCL Contract Legnano csapatánál töltötte, amelynek színeiben meccsenként bő 27 percet játszva, 11,7 pontot és 5,6 lepattanót átlagolt. A sok fiatal kosarast foglalkoztató olasz klubnál azonban, tapasztaltabb játékosokat akartak igazolni és ennek a vezetői koncepciónak vált “áldozatává” és így vált szabaddá London.

Edzőnk Sabáli Balázs, honlapunknak elmondta, a fiatal amerikai szerződtetése kapcsán, beszélt a Legnano szakvezetőjével, aki jó képességű és jó mentalitású játékosnak ismerte meg Londont. Edzőnk abban bízik, hogy a 208 centis magasságához képest kifejezetten mozgékony, a kosárra távolról is veszélyes új fiú – aki egyébként egy kifejezetten jó kedélyű, vidám fickó, mint Tiggs volt pár éve csapatunknál, – jelentős segítségére lesz a csapatnak.
London papírjai rendben vannak, így a hétvégén az Körmend elleni mérkőzésen már be is mutatkozhat.

 

eredeti link