Megvan a “fregoliember”

Szerződtettük első idegenlégiósunkat a következő, a 2019/2020-as évadra.

Első szerződtetett idegenlégiósunk az amerikai Demetre Rivers, aki a hármas és a négyes poszton egyaránt bevethető. Csapatunk vezetőedzője, Sabáli Balázs elmondta, a 24 éves, 203 centi magas Rivers inkább hármas, mind négyes, de mind az egyetemi csapatában (Mercer), mind pedig a Parnu együttesében a négyes poszton is játszott. Első szerződtetett légiósunknak, csapatunkban lesz a második évadja Európában, ahol egyelőre nem túl ismert. Edzőnk azonban kiemelte, hasonló volt a helyzet egy éve is Angelo Warner és Brynton Lemar esetében, és az SKC szakvezetője bízik benne, hogy Rivers szerződtetésénél is jól döntöttek.
Rivers az előző évadot még az NBA G-ligájában kezdte, majd Észtországba igazolt, a Parnu együtteséhez szerződött. A Parnu színeiben, első európai szezonjában az észt bajnokságban 10 mérkőzésen pályára lépve, a triplákat 50% fölötti (21/40, 52,5%) találati aránnyal értékesítve, meccsenként átlagban 30 percet a pályán töltve 15,7 pontot, 3,9 lepattanót és 1,4 gólpasszt átlagolt. Teljesítményével a liga 3. legeredményesebb játékosának bizonyult és beválasztották az év ötösébe az észt bajnokságban. A közös lett-észt bajnokságban, 17 meccsen 17,2 pontot, 5,5 lepattanót és 1,4 gólpasszt átlagolt, 49%-os pontossággal célozva tripláinál.
A szakvezetés reményei szerint a félkészülés második hetében, augusztus 20. környékén már a légiósok – köztük az elsőként szerződtetett Rivers – is bekapcsolódnak a munkába.

Az első videón néhány villanást láthatunk Riverstől az amerikai egyetemi ligából, a másodikon pedig abból kapunk egy kis ízelítőt, miket is csinált az előző évadban, a Parnu színeiben:

https://www.youtube.com/watch?v=ReHOdPeuXF8

https://www.youtube.com/watch?v=StsQxlLlpYg

Fotó: korvpall24.ee

 

 

eredeti link