Megszenvedett ellenünk a Körmend

Megszakadt győzelmi sorozatunk, de alaposan megszenvedett ellenünk az ezüstérmes, s jelenleg is a második helyen álló Körmend. Csapatkapitányunk, Norbi nélkül felállva remekül kezdtünk, sokszor vezettünk, volt, hogy nagyobb hátrányból is sikerült fordítani, de Varnado és a záró szakaszban 4 triplát is beemelő Ferencz vezérletével, óriási küzdelemben végül hazai siker született

Egis Körmend – SKC 76-71 (13-11, 21-21, 19-19, 23-20)
Körmend, férfi NB I, 2000 néző
V.: Kapitány, Farkas, Török

Körmend: TURNER 10/3, EDWARDS 12, Takács K. 3/3, VARNADO 26/12, Taylor 4.
Cs.: FERENCZ 15/15, Németh 2, Durázi 4.
Edző: Matthias Zollner

SKC: KINNEY 8/6, Supola 2, RIVERS 21/9, JOGELA 13/6, CARTER 19.
Cs.: Thompson 8, Werner, Molnár M.
Edző: Kostas Flevarakis

Kiváló hangulatban kezdődött a találkozó, amint az várható volt, négyes győzelmi sorozatot felépítő fiainkat sok szurkolónk kísérte el a bajnokság egyik élcsapatának otthonába. Pontosan 1 perc telt el, amikor Eric szép lefordulás után, látványos zsákolással nekünk szerzett vezetést. Demetre szerette volna megismételni a mutatványt, ám ügyes akció végén nem a gyűrűbe, hanem a gyűrűre húzta a labdát, amely messzire vágódott. Tauras pedig 1-1-ben ügyesen verve Varnadót, tovább növelte az előnyt. Jó védekezésünk mellett hazai oldalon volt 1-2 ki nem kényszerített hiba is, s egy pazar Kinney-Carter akció után 6-0-ra “mentünk”. Több, mint 5 percet kellett várni az első hazai találatra, Varnado triplával felezte meg a előnyünket, ám erre Kinney révén azonnal feleltünk egy hármassal. A szakasz hajrája a hazaiaké volt, akik több pattanót is visszaszedve, a mi palánkunk alatt támadásban elbizonytalanodó csapatunkkal szemben, egy 9-0-lal fordítottak.

Az első szakasz hajrájában “elvesztett” fonalat a második elején sem sikerült megtalálni, bár megvoltak a helyzetek, nem sikerült azokat pontokra váltani. Hosszú-hosszú kosárcsendünknek Eric vetett véget. A hazaiak is sokat hibáztak, így nem tudtak elhúzni, sőt a szakasz közepén Tauras triplájával visszaszereztük a vezetést. Ha korábban a zsákolásnál nem is, Demetre-nek a triplánál sikerült megismételni társa nem sokkal korábbi mutatványát. Újra nálunk volt az előny, a hazaiakat Varnado gyakorlatilag egymaga tartotta versenyben. A félidő hajrájában a fiatal Takács hármasával ismét fordult a kocka, újra a Körmendnél volt az előny. Edwards is “éledezett”, ám egy szemet gyönyörködtető támadás végén, Kinney hát mögötti “zsugáját” Eric vágta a gyűrűbe, centerünkkel nem tudtak mit kezdeni a vasiak. A félidő hajrájában sajnos Tauras megkapta a 3. hibáját. Az első 20 perc Taylor kosarával és 2 pontos hazai vezetéssel zárult.

Ahogy a meccset, a második félidőt is mi kezdtük jobban. Demetre gyorsan egyenlített a második félidő elején, majd egy triplát is bevágott, s máris nálunk volt az előny. Hazai részről Turner egy, Varnado pedig két triplával jelentkezett, így hiába villant Bernard, fordítottak a hazaiak. Nagy küzdelemben tapadtunk a hazaiakra, a szakasz hajrájában úgy látták a játékvezetők, hogy Tauras színészkedett. Az ezért kapott technikai nagyon nem jött jól 3 pontos Körmend-vezetésnél. Légiósunknak ez volt a 4. hibája, 6-tal elléptek a hazaiak, majd Kinney felezte hátrányunkat hármassal. A negyed végén Durázi támadópattanó utáni kosarára Tauras sikeres első büntetővel felelt, a második után pedig Bernard szemfüles találatával 2 pontra jöttünk föl.. így várhattuk a záró etapot.

Amely úgy kezdődött, ahogy a 3. végződött: Bernard duplájával. A rutinos Ferencz lépett elő vezérré, rutinja és zsinórban beemelt 3 triplája sokat segített a hazaiaknak, akik 9 ponttal elléptek. Érthető időkérésünk után Tauras és Demetre egy-egy csodás hármasára építve, egy szédületes 10-0-t “repesztve” visszavettük a vezetést. A legjobb körmendi, Varnado törte meg a hosszú hazai kosárcsendet. A hajrában váltott vezetéssel haladtak a felek, éppen “mentünk” eggyel, amikor jött egy újabb Ferencz tripla, amely egy 7-0-s hazai rohamot indított útjára – ismét kénytelenek voltunk időt kérni. Hősiesen harcolva 3 pontra még visszajöttünk, sőt labdánk is volt az egyenlítéshez, ám Bernard dobása 4 másodperccel a vége előtt leperdült a gyűrűről, így nyert a Körmend, megszakadt a győzelmi sorozatunk, de emelt fővel térhetünk haza. Szurkolóink a vereség ellenére nagy tapssal jutalmazták a küzdést, a hajtást és a helyenként jó játékot.

eredeti link