Megküzdöttünk a visszavágásért

Az első negyed második felében elléptünk a Pécstől és egészen a hajráig tartottuk biztos, 10 és 20 pont közötti előnyünket. A végjátékban jött ugyan egy kis hullámvölgy és 6 pontra feljött szívósan küzdő ellenfelünk, de a végén mi örülhettünk

Sopron KC – Pécsi VSK Veolia 83-74 (25-16, 21-16, 20-19, 17-23)
Sopron, 900 néző. V.: Tőzsér, Frányó, Balogh.

SKC: WARNER 21/6, LEMAR 12, TAKÁCS 9/9, Dénes 3/3, GORDON 18.
Cs.: WIGGINS 13/3, Gilbert 3/3, Molnár M. Supola 4.
Edző: Sabáli Balázs.

PVSK-Veolia: Pongó, TAYLOR 15, CSIRICS 21/9, BUDIMIR 17/3, HORTI 13/3.
Cs.: Kesar 6, Simon 2, Antóni, Demeter.
Edző: Csirke Ferenc.

Az első percek a két center, Wesley és Horti pontbárbaját hozták. A mezőnyemberek, Angelo illetve Taylor is villantak, fej-fej mellett haladtak a felek. Egy Angelo-Wesley-lerohanás hozta először lázba szurkolóinkat, majd Budimir hármasára Norbi felelt szintén triplával. Ez nálunk szerencsére egy “triplaesőt” indított el, Lawrence, majd újra Norbi villant távolról, ezután Brynton kicsit közelebbről és egy 11-2-vel elléptünk.  A szakasz végén két kihagyott büntetője után Alan is beemelt egy triplát, így átmenetileg 10 pont fölé nőtt az előny. A negyed végeredményét Budimir állította be, betörés utáni kosarával.

Küzdelmes, de sok hibával tarkított játék mellett tartottuk 10 pont körüli előnyünket. Horti kapta meg 2. személyijét, majd egy technikai formájában a harmadikat. A szakasz közepén egy ügyes Brynton-Alan akciót követően 16 ponttal elhúztunk, és ebben szerepe volt annak is, hogy több rossz dobásunk után visszaszereztük a lepattanót. Jól védekeztünk, Alan előbb Brynton átadása, majd saját labdaszerzése után zsákolt szurkolóink örömére. A vendégeket Budimir próbálta versenyben tartani. Angelo villanásaival 2 pontosra nőtt az előny, de a félidő végén becsúszott egy-két pontatlanság és egy 7-1-gyel 14 pontra feljött a Pécs.

Ellenfelünk zónával kezdte, mi pedig Wesley révén 2 jó büntetővel indítottuk a második félidőt, majd Angelo növelte az előnyt ügyes betörésből. Váltva estek a kosarak, a két triplát is “bevágó” Angelo vezérletével tartottuk a 15 pont körüli előnyt, a pécsieket Horti vette széles vállaira. A szakasz közepén elkapkodunk egy-két akciót, 13-re feljött a Pécs, így időt kért edzőnk. Ellaposodott a játék, egymás hibáiból éltek a felek. Taylor talált magára pécsi részről, de Norbi hármasával, majd Alan és az ezúttal inkább társai kiszolgálásában jeleskedő Brynton villanásaival, sikerült stabilizálni az előnyt, 15 pontos vezetéssel várhattuk a záró etapot.

Ezt jobban kezdte ellenfelünk, amely Csirics 3 büntetőjével 11-re feljött. Wesley lépett elő vezérré, hatékony centermunkája révén újra megnyugtató lett az előny, ráadásul közben Taylor kipontozódott. Dénes Gabi triplájára rendezetlen védelem ellen Csirics felelt hárompontossal. Nem adta olcsón a bőrét a PVSK, Wesley-t elkezdték kettőzni, megálltunk támadásban, egy 8-0-lal 8 pontra feljött ellenfelünk. Nagyon kellett Alan lerohanás utáni duplája. Csirics elkapta a fonalat, de azzal, hogy Wesley és Alan együttes erővel blokkolták Budimir dobását eldőlt: visszavágtunk a pécsieknek.

Sabáli Balázs: – Az első félidőben olyan energiákat mozgósítottunk, amilyet elég régen láttam a csapattól, volt hat szerzett, de csak két eladott labdánk. A hajrában volt izgulnivalónk, előjöttek a gyermekbetegségeink, egyénieskedve játszottunk, de kilenc pont megmaradt az előnyből. Gratulálok a fiúknak és a jól küzdő pécsi csapatnak.
Lawrence Gilbert ma játszott utoljára a csapatunkban, vele egyetértésben úgy gondoltuk, jobb, ha külön utakon folytatjuk. Köszönjük, hogy ezen a mérkőzésen a rendelkezésünkre állt, sok sikert kívánunk a további pályafutásához.

Wesley Gordon: – Nagyon harcosan, nagy erőket mozgósítva, jól kezdtünk, és hamar sikerült jelentős előnyt szerezni. Ezután gyakorlatilag végig kézben tartottuk a meccset, örülök a győzelemnek.

 

eredeti link