Megizzasztottuk a listavezetőt

Az első negyedben még felzárkóztunk miután ellépett tőlünk a Szolnok, de a másodikban dominált és a szünetig 13 pontos előnyt szerzett a bajnoki listavezető. A második félidőben dicséretesen küzdő fiaink nem szakadtak le, sokáig állandósult a 10 pont körüli különbség, de az Olaj rendre visszaverte a felzárkózási kísérleteinket. Ez azonban nem törte meg a srácokat, akik az Elmore-Borisov-Padgett trió vezérletével másfél perccel a vége előtt 4 pontra feljöttek, izgalmassá téve a végjátékot. Nyerni végül ugyan nem sikerült, de ismét volt tartásunk, alaposan megnehezítettük az éllovas dolgát

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 91-83 (21-20, 30-18, 19-20, 21-25)
Szolnok, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Papp, dr. Mészáros, Lengyel

Szolnok: WARNER 11/3, Kovács P. 6/6 Rudner 4, Subotic 7/6, CAKARUN 24
Cs.: Zsíros 3/3, PONGÓ 9/9, BADZIM 18/9, Taiwo 1, Juhos 8, Frank
Edző: Gasper Potocnik

Sopron: ELMORE 20/12, Thompson 9, Fazekas 3, BORISOV 22/6, PADGETT 21
Cs.: Jogela, Werner 2, Takács 2, Supola 4, Halász
Edző: Kostas Flevarakis

A találkozó gyászszünettel kezdődött a tragikus hirtelenséggel elhunyt 34 éves játékvezető, Lövei László emlékére.
Padgett büntetőivel mi szereztünk vezetést, korábbi játékosunk, Angelo Warner szép tempóval egalizált. Az első percekben középjátékosunk a pontszerzés mellett sajnos a személyi hibák gyűjtésében is “jeleskedett”. Ő dobta első 7 pontunkat, de 2 perc elteltével 2 hibával állt, igaz a túloldalon Kovács és Subotic is hamar begyűjtött kettőt. Fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok,majd a szakasz közepén egy 9-2-vel megugrott az Olaj. Milos révén próbáltunk tapadni az éllovasra. Állandósult az 5 pont körüli hazai vezetés, ám a szakasz végén Bernard és Jon 1-1 kosarával 1 pontra feljöttünk.

Badzim és Juhos jóvoltából egy 10-2-es 2 perccel indította a 2. negyedet a Szolnok. Jon 5 rossz távoli kísérletünk után megszerezte első triplánkat, majd Bernard is villant, de ez csak rövid felvillanás volt. Nem tudtunk mit kezdeni a hazaiak kemény, szervezett védekezésével, Milosra nagyon vigyáztak a szolnokiak. A szakasz közepén – hiába villant bátor betörésből Csabi – Cakarun és a triplát szerző Angelo vezérletével 10 pont fölé előnyét a Szolnok. A félidő végén ismét Milos próbálta versenyben tartani csapatunkat, 13 pontos hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A hazaiak parádésan (6/9, 66%) tripláztak, mi viszont nagyon gyengén (1/9, 11%).

A 2. félidő elején Milos és James révén maradtunk “látótávolságon” belül, azaz a 10 pontos hátrány környékén. A hazai szakvezetés szerette volna, ha minél előbb eldől a meccs, 56-46-nál időt kért Potocnik. Magas szerkezetre váltottunk, a szakasz közepén a támadásban ezúttal passzív Jogi megkapta a 4. személyijét. A Borisov-Padgett kettős 10-en belülre hozta csapatunkat. Jogi kipontozódott. Pongó dobott a dudaszó pillanatában demoralizáló hármast, majd Norbi szerzett egy “lesipuskás” duplát, állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés. Kovács triplájának köszönhetően 12 pontos hazai vezetésről indult a 4. negyed.

Ennek elején Jon ugyan beemelt 2 triplát, de a hazaiaknak mindenre volt válaszuk. Küzdöttünk, hajtottunk, nem szakadtunk le, de nem is tudtunk igazán közel kerülni az éllovashoz, továbbra is maradt a 10 pont körüli hazai vezetés. Másfél perccel a befejezés előtt Milos triplájával 6, James center kosarával 4 pontra zárkóztunk föl, egy 8-0-lal, de bő fél perccel a vége előtt azonban Juhos távoli duplájával eldőlt. Szívósan küzdöttünk, volt tartásunk, a vereség ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

eredeti link