Megint jobb volt a Körmend

Szünetben még 1 ponttal mi vezettünk, de ahogy a ZTE ellen, ezúttal is “gyengélkedtünk” a 3. negyedben és “elengedtük” ellenfelünket.  Bár a csapatnak volt tartása, esélye a fordításra nem

Egis Körmend – SKC 88-79 (25-22, 20-24, 26-13, 17-20)
Zalaegerszeg, Forrest 51. Göcsej-kupa, felkészülési torna

SKC: Dillard 8, THOMPSON 22/9, Takács 2, Sitku 4, Wideman 8
Cs.: JOGELA 16/6, Fazekas 3/3, Boriszov 8, Bagó, Werner 3



Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, amelyen Sitku Marci hamar beköszönt a Körmendnek. Abban a reményben léptünk pályára, hogy egy nagyobb különbségű győzelem esetén – tekintettel arra, hogy tegnap a Körmend hosszabbítás után 12 ponttal legyőzte a ZTE-t – akár meg is nyerhetjük a tornát. Jobbára ellenfelünk vezetett, nálunk ismét Bernard volt a vezér, és a negyed hajrájában Fazekas Csabi hármasával közelítettünk.  A szakasz 3 pontos körmendi vezetéssel zárult.
Jól kezdtük a második etapot, Vitya és Jogi duplával, Supi triplával jelentkezett. A szakasz elején többnyire mi vezettünk, de a Körmend rendre egalizált. A szakasz közepén technikait kapott ellenfelünk, sikerült ellépni 5 ponttal. A félidő hajrájában egy 9-2-vel fordított a Körmend, de az utolsó szó szünet előtt Bernard révén a miénk volt, játékosaink minimális előnnyel térhettek pihenőre.

Ahogy a ZTE ellen, ezúttal is kritikusnak tűnt a 3. negyed, egy a korábban nálunk is megforduló Taylor vezette 13-4-gyel ellépett ellenfelünk. Jogi és Milos tettek róla, hogy jobban ne szakadjunk le, ám a szakasz végén két Mócsán-triplával ismét “nyílt az olló, ráadásul KD technikait kapott. A szakaszt 9-0-s rohammal és 12 pontos vezetéssel zárta ellenfelünk.
A 4. negyed körmendi kosárral kezdődött, de nem adtuk föl. Bernard és Jogi egy-egy hármasára építve, egy 9-2-vel megfeleztük a hátrányt, ellenfelünk azonban újítani tudott. A tartás ugyan végig megmaradt, de a végjátékban nem tudtuk szorossá tenni a mérkőzést, így 3. helyen végeztünk a Göcsej-kupán.

eredeti link