Megfogyva bár, de összeszorított fogakkal

Délelőtt gyakorlatilag fogalma sem volt vezetőedzőnknek, Sabáli Balázsnak arról, hogy ki lesz játékra kész állapotban, ki tudja vállalni a játékot a szombaton 18 órakor kezdődő Paks elleni hazai mérkőzésen

Amiben sajnos biztos a szakvezető, hogy a szerdai, DEAC elleni meccs legelején vállsérülést, ficamot szenvedő Takács Norbira nem számíthat, nemhogy a mai mérkőzésen, hanem már a szezon hátralévő részében sem. Edzőnk tájékoztatást kapott a Norbi vállán elvégzett MR-vizsgálat eredményéről, amely szerint nincs ugyan szalagszakadás, ám egy csontdarab letört. Ez azt jelenti, hogy operációra nincs szükség, de a sérült testrészt rögzíteni kell. A bedobó gyógyulása heteket, akár hónapokat vehet igénybe.

Sabáli hangsúlyozta: az elmúlt napok nem kimondottan a szakmáról, a kosárlabdáról szóltak a csapatnál. Együttesünk háza táján szinte megelevenedik a régi népszerű, Kórház a város szélén című csehszlovák sorozat… Dénes Gabi, Supola Zoli, valamint a ZTE ellen térdsérülést szenvedő Brynton eleve sérülten vállalták a játékot a DEAC ellen. Ehhez jött még szerdán az Angelo combján keletkező golflabda nagyságú és keménységű dudor, valamint a debreceniek elleni meccs hajrájában, Wesley Gordon vádlisérülése. Ép és teljesen egészséges játékosunk tehát alig maradt, a kulcsemberek közül szinten mindenkinek van valami problémája. A hét második felében az edzések helyett a kezelések játszották a főszerepet.
Mintegy zárszóként edzőnk kifejtette: “A játékosoknak eltérő a fájdalomküszöbe, kérdéses ki vállalja holnap a játékot, de a kosarasok egészsége a legfontosabb. Fogyunk, és mivel egyre kevesebben vagyunk, a sorozatterhelés közben fáradunk. Ha valaki úgy érzi, nem tud pályára lépni, nem szabad erőltetni. Aki pedig sérülten is vállalja, biztos vagyok benne, hogy összeszorított fogakkal küzd majd. A körülményekhez képest próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból a Paks ellen. Ebben a roppant nehéz helyzetben nagyon sokat segíthetnek buzdításukkal a szurkolók.”

Takács Norbi sérülése, a DEAC elleni meccsen

eredeti link