Másodedzőnk főszerepben

Már ma, a délelőtti edzést, majd az ebédet követően kora délután útra kelt csapatunk Debrecenbe. A múlt hétvégi Körmend elleni rangadón kiállított, így eltiltott Sabáli Balázs helyett másodedzőnk, Bors Miklós meccsel a holnapi, DEAC elleni bajnokin

Bors Miklós honlapunk érdeklődésére elmondta: a szituációt nagy kihívásnak tartja és megpróbálja a lehető legjobban megoldani a feladatot. Reméli, a csapatnak sikerül győzelemmel hazatérni Debrecenből.
Bors Miklós azt taglalta: A héten az edzésmunka, az ellenfélből való felkészülés, valamint a csapat felkészítése a szokásos menetrend szerint zajlott. A hét második felében a szakmai stáb a vezetőedző, Sabáli Balázs vezetésével felépítette, kidolgozta a Debrecenben alkalmazandó stratégiát. Biztos benne, hogy a meccselés közben nagy segítségére lesz a tapasztalt szakmai igazgató, Sterbenz László.

Természetesen szakvezetőnk, Sabáli Balázs is a csapattal tart. Mint mondta, az eltiltott edző ott lehet a teremben és a kispaddal szemben lévő lelátóról figyelheti a mérkőzést… Elmondta, Pitts egy esés után a térdén “landolt” és emiatt a hét első felét kihagyta, de ő is harcra kész. A vezetőedző kiemelte: minden segítséget megadtak a srácoknak, hogy hatékonyak legyenek, de ez csupán az elmélet. Gyakorlatban, a pozíciójátékban legjobb magyar centert, Tóth Ádámot, a Sopronban is jól ismert Boriszovot, a remekül dobó Manigatot, valamint a roppant atletikus magasember Armwoodot a soraiban tudó DEAC megfékezése, nagyon nehéz lesz. Támadásban pedig, meg kell találnunk a debreceni védelem sebezhető pontjait és ha ezt így együtt mind sikerül megvalósítani, akkor összejöhet a bravúr!

 

eredeti link