Marad a stáb és a magyar mag

Vége a szezonnak, itt a “holtidő”, a nyári szünet. A játékosok pihenik a magunk mögött hagyott évad fáradalmait. Most a vezetésé a főszerep, amely a következő évad csapatának kialakításán dolgozik és halad is vele

Az előző évad “magyar magját” sikerült együtt tartanunk. Supola Zoli egy éve kétéves megállapodást kötött, tehát az eleve biztos volt, hogy ő marad. Azóta sikerült megállapodnunk a folytatásról Molnár Marcellel, Takács Norbival, Werner Vityával, valamint Buzsáki Bencével és Élő Bálinttal. A közeli – sőt, már talán a kicsit távolabbi – jövőre gondolva, a következő évadtól nálunk játszik Fazekas Csaba. Mint ismeretes, a 2020/21-es évadtól az első félidőben már egy 23 éven aluli fiatal kosarasnak pályán kell lennie. A 20 éves, 197 centi magas, a kettes és a hármas poszton egyaránt bevethető korosztályos válogatott nyíregyházi játékossal hosszabb távon tervezünk, első lépésben két éves megállapodást kötött vele klubunk. Csaba az előző évadban a Nyíregyháza csapatában, az NB I B piros csoportjának alapszakaszában 8,8 pontos, 2,8 lepattanós, 1,6 labdaszerzéses és 2,4 gólpasszos átlaggal segítette a Nyíregyháza együttesét. A rájátszásban 7,7 pontot – 42%-os triplamutatóval – 2,5 lepattanót és 2,3 gólpasszt átlagolt.

Amint azt szurkolóink jól tudják, Dénes Gabi az előző évad végén visszavonult. Vezetőségünk a magyar állomány teljes kialakításához még egy meghatározó magas kosaras szerződtetését tervezi. Eddig is próbálkoztunk, válogatott játékosokat is megkerestünk. Lehetőségeink és az ésszerűség határáig elmentünk ajánlatainkkal, de eddig még nem sikerült megegyeznünk senkivel. Volt, aki jobb élvonalbeli ajánlatot kapott, de olyan kiszemeltünk is volt, aki a másodosztályba igazolt. Nem adjuk fel, bár szűk a magyar piac, főleg négyes és ötös poszton, de reméljük, sikerül olyan játékost Sopronba hozni, aki, ha Gabit pótolni nem is tudja, tényleg erősítést jelent.

Ami a légiósokat illeti, három, az előző évadban is csapatunkban szereplő játékosnak, Angelo Warnernek, Brynton Lemarnak., valamint Wesley Gordonnak jeleztük, hogy a következő évadban is szívesen látnánk őket. A néhány meccs után csuklótörést szenvedő, csapatunkban fokozatosan javuló teljesítményt nyújtó Fuller is “képben van”. A játékosok egyelőre (ki)várnak, reálisan nézve a jó soproni szezonjuk után várható – főleg a két kisember esetében -, hogy jobb ajánlatot kapnak, mint amit mi tudunk adni nekik. De ajánlatainkkal az ő esetükben is elmegyünk a lehetőségeink határáig.

Ahogy eddig is, természetesen a következő évad előtt is, először a magyar magot szeretnénk kialakítani. Szinte biztosra vehető, hogy a következő évadnak is 5 légióssal vágunk neki, ám hogy milyen szerkezetű lesz a légiós “kvintett”, az attól is függ, sikerül-e megszerezni a már említett meghatározó magas magyar játékost.
Zárszóként arról tájékoztatnánk szurkolóinkat, hogy a következő évadra is marad a szakmai stáb, Sterbenz László szakmai igazgató, Sabáli Balázs vezetőedző, Bors Miklós másodedző, valamint Horváth Szabolcs erőnléti edző, akinek ezúton is gratulálunk, hogy az Európa-bajnokságra készülő női válogatott mellé is felkérték erre a feladatra.

eredeti link