Magabiztos győzelemmel zártuk az alapszakaszt

A két középső negyedben nyújtott hatékony és eredményes támadójátéknak, valamint a 3. etap közepe táján mutatott szervezett, jó védekezésnek köszönhetően 100 pont fölé jutva biztosan vertük a Zalaegerszeget az alapszakasz utolsó találkozóján

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 102-85 (25-26, 29-21, 26-16, 22-22)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Kapitány, Fodor, Major
SKC: ELMORE 17/3, Thompson 4, FAZEKAS 7/3, JOGELA 30, Padgett 13
Cs.: BORISOV 17/9, Sitku, Supola 1, Werner, Halász 4, TAKÁCS 9/9, Bagó
Edző: Kostas Flevarakis
ZTE: DUREN 18/6, BONIFERT 11/3, Wiggs 12, Vuko 7/3, SZABÓ ZS. 18/3
Cs.: Donaldson 12/3, Völgyi 4, Simon 3/3
Edző: Heinrich Róbert

Duren büntetőire pozíciójáték után Jogi felelt. James és Csabi is villant, egy 6-0-lal 8-4-re elléptünk, majd a fiatal Bonifert villanásaival fordított a ZTE. A folytatásban nagy dobópárbaj alakult ki, nálunk Jogi volt a vezér, aki 12 pontig jutott az első negyedben, mégis a terheket jobban megosztó – ellenfelünknél senki nem jutott 5 pont fölé – ZTE  zárta előnnyel a szakaszt.

Zónával kezdte ellenfelünk a második etapot, Milos köszönte és átdobta szép triplával – vissza is álltak emberfogásra a vendégek. Zsinórban 3 akció zárult triplával, irányítónk Jon, Donaldson és Milos voltak az “elkövetők”. A szakasz közepén Milos vezette egy 14-5-es futással sikerült 8 ponttal ellépni. A vendégeket a palánkunk alatt a lepattanókat sorra megszerző Szöszi tartotta versenybe. A félidő hajrában Halász Ákos villant kétszer is bátor betörésből, Csabi pedig triplát dobott. A ZTE Bonifert büntetőivel, valamint Wiggs agresszív kosárra törő játékával maradt “látótávolságon” belül,  7 pontos előnnyel fordultunk.

Jogi verte szépen Szöszit egy az egyben a 2. félidő elején, Vuko révén triplával feleltek a zalaiak. Az ő sarok hármasukra mi válaszoltunk hasonlóan Norbi révén. Bár Bernard, majd Milos is rontott közelről, Jogi kosarával 10 pont fölé nőtt az előny, időt kért Heinrich Róbert. Nem tört meg a lendület, Jogi, Jon és az újabb triplát “vágó” Norbi jóvoltából egy 15-2-es rohammal közel 20 pontosra növeltük az előnyt, a vendégek nem igazán tudtak mit kezdeni védekezésünkkel.  Ennek köszönhetően megnyugtatónak mondható, 17 pontos előnnyel várhattuk a 4. negyedet.

Meg is nyugtatta a srácokat a tetemes előny – talán túlságosan is. Eladott labdákkal kezdtük, ellenfelünk pedig 7-0-gyel indította a szakaszt, s a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte vissza magát – érthető, hogy időt is kért Kostas. Ez megtette hatását, Milos vezetésével egy 9-2-t “repesztve” ismét közel 20 pontra nőtt az előny, s ezzel eldőlt a találkozó. A hajrában Vuko technikait kapott és 2 perccel a vége előtt centerünk, James Padgett kosarával a 100 pontot is elértük.

Kostas Flevarakis: Jó volt nézni a mai mérkőzést, kár, hogy a szurkolók csak a tévé, az internet előtt tehették meg. Egész szezonban hiányoztak a szurkolóink, de nem csak nekünk, minden csapatnak. Gratulálok a csapatomnak, nagyon jól fejeztük be az alapszakaszt. A mai mérkőzés ellenfelünknek fontosabb volt, mint nekünk, mivel nekik minden győzelemre szükségük van a playoutban. Nagyon jól játszott ma együtt a csapat annak ellenére is, hogy Thompson hamar begyűjtött három faultot. Volt huszonhat gólpasszunk, és mindössze nyolc labdát adtunk el, ezek nagyon jó számok. Mindent meg fogunk tenni a rájátszásban, és remélhetőleg egészségesek tudunk maradni, mert sok mindenről lemaradtunk emiatt ebben az idényben. A legjobbunkat fogjuk nyújtani a Szolnok elleni mérkőzéseken.

eredeti link