Legyőztük a Szegedet, elkerültük az alsóházat

Hullámzó teljesítményt nyújtva, időnként elég görcsösen, de az igazán kritikus pillanatokban koncentráltan és jól játszva, küzdelmes mérkőzésen legyőztük a szívósan küzdő Szegedet. A nekünk legfontosabb meccsen, a Kecskemét hosszabbítás után legyőzte a Kaposvárt, így elkerültük az alsóházat és a középszakaszban a középházban folytatjuk
SKC – Naturtex SZTE Szedeák 74-62 (18-19, 25-14, 16-16, 15-13)
Sopron, 1.300 néző. V.: Győrffy P., Rácz, Győrfy R.
SKC: WARNER 19/3, LEMAR 18/3, Takács 5/3, WIGGINS 14/3, Gordon 10.
Cs.: SUPOLA 8/3, Molnár M., Werner.
Edző: Sabáli Balázs
Szeged: Boltics 13/3, Wirth 7, Ponjavics 4, Juhos 6, SULOVICS 18.
Cs.: Krapics 8, Kerpel-Fronius G. 2.
Edző: Andeljko Mandics

Zónával kezdtek a vendégek, amely ellen Norbi révén sikerült megszerezni a vezetést – Sulovics centerjáték után egyenlített. Alan ügyes palánk alatti akciója után újra mi vezettünk. A folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek, a Szeged részben abból élt, hogy csapatunk nem egy támadópattanót engedett játékosainak. A szakasz közepén Alan újabb ügyes kosarával 3 ponttal elléptünk. Alan és Brynton villanásaival tartottuk szűk előnyünket, a Szegedet Sulovics és Krapics próbálta versenyben tartani. 2 perccel a szakasz vége előtt egyenlítettek is a vendégek. Brynton triplája sem igazán nyugtatta meg a srácokat, sőt kapkodni kezdtek, eladott labdákból egy 6-0-lal fordított és 3-mal ellépett a Szeged. A negyed Brynton ziccerével, de a Szeged 1 pontos vezetésével zárult.

Juhos triplájára, Angelo felelt szép betörésből a második etap elején. Görcsösek voltak a srácok. Supola Zoli jelentkezett ügyes betöréses duplával, de zónára váltva is futottunk az eredmény és a Szeged után. A szakasz közepén Brynton és Angelo egy-egy hármasával visszavettük a vezetést. Időt kértek és Juhos révén egyenlítettek is a vendégek. A félidő hajrájában elsősorban Brynton remek megmozdulásaira építve egy 10-0-lal megugrottunk és 10 pontos előnnyel zártuk a félidőt.

Sulovics duplájára centereink ügyes összjátékát követően Wesley passzából Alan felelt 2+1-es akcióval. Sulovics vezérletével 5 pontra feljött a Szeged, időt kértünk. Nem igazán segített, tanácstalanoknak tűntek a srácok támadásban. A szakasz közepén Brynton betörésből, csapatunk hosszabb kosárcsendjének vetett véget.  Ismét göcsös volt a társaság, ám ha szűken is, de vezetett. A szakasz hajrájában zónára váltottunk és Wesley szép centertalálatával 7 pontosra nőtt előnyünk. Sulovics büntetőire Norbi triplájával, majd Angelo labdaszerzés utáni zsákolásával feleltünk, így a záró etap előtt maradt a szünetbeli 10 pontos előny.

Boltics triplájával kezdődött a 4. negyed, támadásban újra erőlködtünk. 7-0-lal indítva 3 pontra feljött a Szeged, szakvezetésünk ismét kénytelen volt időt kérni. Wesley villant támadó pattanó után több, mint 3 perc elteltével megszerezve első kosarunkat a 4. negyedben. Angelo is villant, ellenfelünk pedig időt kért. A szegediek sorra szedték vissza a lepattanókat rossz dobásaik után palánkunk alatt, és 4 pontra feljöttek. Szurkolóink próbáltak erőt adni a srácoknak. Angelo “szólózott” és szerzett fontos 2 pontot. Mindkét csapat elrontott több támadást, majd Alan támadó pattanó után kevesebb, mint 2 perccel a játékidő letelte előtt 8 pontosra növelte az előnyt. 70 másodperccel a befejezés előtt Angelo újabb betöréses találatával 9-cel “mentünk”, s innen már nem volt visszaút.

Sabáli Balázs: Azt kaptuk, amit vártunk, egy nagyon szívós Szegeddel álltunk szemben. Nem hiába mondtam a mérkőzés előtt, hogy a Szeged helyezése nem mutatja jól a képességeiket. Az én játékosaim megérdemlik a dicséretet, mert végig küzdöttek.

eredeti link