Legjobban a legjobbkor

Meccsről meccsre javult U18-as válogatottunk játéka a szlovákiai Léván rendezett Challenger torna végén, és előbb a hazaiakat, majd a döntőben ukránokat is legyőzve megnyerte a tornát. Játékosunk, Csendes Péter főszerepet játszott a finálé megnyerésében, ahogy a csapat, ő is a legjobbkor, azaz a döntőben teljesített a legjobban

A bolgárok elleni fájóan nagy különbségű vereség, majd az írek elleni fölényes győzelem után csoportjából a 2. helyen továbbjutva az elődöntőben a másik csoport győztesével, a házigazda szlovák válogatottal játszott a döntőbe jutásért a magyar csapat. A mérkőzésen szinte végig hátrányban – nem ritkán nagyobb,10 pont körüliben – játszottak fiataljaink, de volt tartásuk, rendre felzárkóztak és a végjátékban a maguk javára fordították a találkozót. A találkozón Péter megszerezte első pontjait a tornán, 4 ponttal, 5 lepattanóval, valamint 2 gólpasszal vette ki részét a bravúros győzelemből és abból, hogy döntőbe jutottak a srácok.

A döntőben, a bolgárokat fölényesen legyőző ukránok ellen a nyitónegyed hajrájáig remekül tartotta magát a csapat, majd a szakasz végén és a második elején egy 15-1-et “repesztve 29-13-ra elhúztak az ukránok, de a szünetig sikerült 10 pontra “visszajönni”. A 3. negyed közepéig állandósult a 10 pont körüli ukrán vezetés, majd a negyed második fele óriási fordulatot hozott. Játékosunk, Csendes Péter 49-41-nél bedobott 2 büntetőt és ezzel egy fordítást érő, 9-0-s rohamot indított útjára, a vezetést pedig az ő triplájával vette át U18-as válogatottunk. Péter a negyed végén egy szemfüles pöcivel 4 pontos előnyhöz juttatta a csapatot, a zárószakaszban pedig több remek ütemű átadással vétette magát észre, s e passzokból társai kulcsfontosságú triplákkal növelték az előnyt. A csapat végül a második félidei remek játékának köszönhetően végül 80-68-ra győzött!

Péter a fináléban 7/3 pontot és 2-2 lepattanót, valamint labdát szerzett, s 6 gólpasszával ismét ő lett a csapat legjobb előkészítője, csapatunk 15 gólpasszának közel fele fűződött az ő nevéhez. A tornán meccsenként átlagban 19 percet játszva 2,75 pontot, 2,5 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt, ő bizonyult a tornán csapatunkban a legjobb előkészítőnek.

Klubunk tisztelettel gratulál az U18-as válogatott szakmai stábjának és játékosainak a tornagyőzelemhez!

Fotó: fiba.basketball

eredeti link