“Lefagytunk” a 4. negyed elején

Időnként kifejezetten jól játszva, a 3. negyed után még döntetlenre álltunk, az előző fordulóban a bajnok Falco csapatát is legyőző Oroszlány otthonában. A zárószakasz első felében aztán, az addig látottak alapján érthetetlen módon szétesett a játékunk. A hazaiak ezt egy extra egyéni teljesítményre építve kíméletlenül megbüntették, és egy 17-3-as rohammal eldöntötték a maguk javára a találkozót.
OSE Lions – SKC  91-75 (24-22, 18-23, 20-17, 29-13)
Oroszlány, 1600  néző.
V.: Földházi, Tóth C., Balog.
OSE: WASHINGTON 26/12, ABELL 14/6, RIZVIC 17/9, Zsíros, BOZOVIC 16
Cs.: Hayes 6, Mohácsi 2, Garamvölgyi 3/3, Illés 7/3, Demeter, Kucsora, Anda
Edző: Sebastjan Krasovec
SKC: KINNEY 17/9, THOMPSON 15/9, Takács 5/3, Rivers 6, CARTER 14
Cs.: Jogela 14/3, Supola 2, Werner 2, Fazekas
Edző: Kostas Flevarakis
Eric ügyes centerkosarával mi szereztük meg a vezetést, “párja” Bozovic egalizált. Az első percekben szinte minden támadás kosárral zárult, fej-fej mellett haladtak a csapatok, 7-6-os hazai vezetésnél aztán “megálltak”. A Kaposvár elleni meccshez hasonlóan, Eric ezúttal is hamar beszedett két hibát. A szakasz közepén Washington büntetőivel a hazaiak mozdultak el a holtpontról. Leragadtunk 6 pontnál, Rizvic triplájával 7 pontosra nőtt hátrányunk. Hosszabb kosárcsendünket Kinney törte meg triplával  és irányítónk a következő akciónkat is hármassal fejezte be, 1 pontra feljöttünk. Hazai pillanatok után Tauras verte ügyesen 1-1-ben a nála jóval magasabb Hayes-t, nem sokkal később pedig hármasával egyenlítettünk. A negyed vége triplaparádét hozott, Garamvölgyi, majd Norbi is betalált távolról. A szakasz Illés kosarával és 2 pontos hazai vezetéssel zárult.Bernard szerencsésen beeső és egyenlítést érő duplájával indult a második etap. Bár volt labdánk a fordításhoz, ez nem sikerült, kimaradtak a tiszta helyzetek. Keményen, jól védekeztünk, nem tudott ellépni az OSE, majd amikor Bernard triplája beesett, átvettük a vezetést. Villant Tauras, majd jó leválás után Vitya is, egy 7-0-t “repesztettünk” és 5-tel elléptünk. Hazai időkérés után Hayes talált be Vitya mellől, de Taurast nem tudták tartani a hazaiak. Csapatként működtünk, Kinney betörés után volt eredményes, Bernard újabb hármast dobott, 8 ponttal elléptünk. Pár perces nézőtéri közjáték után, a félidő hajrájában Rizvic hármasával közelítettek a hazaiak. A félidő végén kapkodtunk, 3 pontra feljött az OSE.

Ahogy a meccs, a második félidő is Bozovic és Eric kosárváltásával indult. Centerünk találataival tartottuk szűk előnyünket, egy 2+1-et is bemutatott Carter, a hazaiak Washington révén “tapadtak” csapatunkra, ráadásul a szakasz közepén Kinney megkapta a 4. személyijét. Annyiból szerencsénk volt, hogy az amúgy jól játszó Bozovic sorra rontotta el a büntetőit. A szakasz hajrájában Hayes és Abell villanásaival egy 7-0-t bemutatva fordítottak a hazaiak, míg sajnos mi egyénieskedni kezdtünk – érthető  volt, hogy edzőnk időt kért. A negyed végén zónára váltottunk és labdát szereztünk. A Hayes sportszerűtlen hibájáért megítélt büntetőket Demetre bedobta, majd Eric bravúros centerkosarával egyenlítettünk, döntetlenről indult a 4. negyed.

Tauras egy jó büntetőjével mi szereztünk vezetést. Az extázisban játszó Washington és Abell révén – rendezetlen védelem ellen – egy 8-0-t “repesztett” az Oroszlány. A szakaszban az első akciókosarunkat közel 3 perc elteltével Kinney szerezte, ám erre Bozovic 2+1-gyel felelt, Washington pedig újabb két hármast emelt be. A szakasz első bő 4 percét 17-3-ra nyerve, megnyugtató előnyt szerzett a hazai együttes. A mi hármasaink nem ültek, Rizvicé igen. Szétestünk. Bernard újabb hosszú kosárcsendünknek vetett véget egy triplával, de ez csak halvány szépségtapasz volt, a büntetőket sem dobtuk jól, így bár a zárószakasz előtt még úgy tűnt, lehet esély a bravúrra, sajnos végül simán kikaptunk.

 

eredeti link