Látványos játékkal győztük le a Kaposvárt

A több, mint egy hónap után újra hazai környezetben pályára lépő csapatunknak a 2. negyedben volt egy pazar, 16-3-as rohama és attól kezdve végig kézben tartva az irányítást, s állandósítva a 10 pont körüli vezetést legyőztük a Kaposvárt. A siker értékét növeli, hogy légiós centerünk, Tyler ezúttal nem állt Flevarakis mester rendelkezésére, de Bagó Martin remekül helyettesítette

SKC-Kaposvári KK 97-86 (30-26, 25-19, 21-21, 21-20)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Kapitány, Csabai-Kaskötő, Goda

SKC: JACKSON 17/15, THOMPSON 15/3, Fazekas 1, JOGELA 26/3, BAGÓ 12
Cs.: Werner 4, BORISOV 22/12, Sitku, Takács, Halász
Edző: Kostas Flevarakis

Kaposvári KK: CURRY 26/6, KRNJASKI 8/6 , RIVERS 21/15 , HENDLEIN 11/3, Jukic 13/3
Cs.: Milisalvljevic 5/3, Révész, Baki
Edző: Fekete Ádám

A kezdőbe légiós centerünk, az Achillesét fájlaló Tyler kiesése után bekerülő Bagó Martin gyönyörűen blokkolta a Kaposvár légiós centerének Jukicnak a dobását, majd Jogi szép pozíciójáték után megszerezte a vezetést. Demetre válaszolt, majd Bernard villanásaival gyorsan elléptünk 6-2-re. A folytatásban váltva estek a kosarak, Antino triplájával 5 pontosra nőtt előnyünk, de rögtön visszakaptuk Hendleintől a hármast. Nagy dobópárbaj alakult ki, Martinnak önbizalmat adott a szép szerelés, ügyesen, eredményesen játszott a palánk alatt. Ha szűken is, de vezettünk. A szakasz közepén megtört a lendület, Antino lépéshiba miatt kétszer is elveszítette a labdát, ezután Hendlein és Demetre vezérletével egy 7-0-lal fordítottak a vendégek. A negyed hajrájában is maradt a nagy dobópárbaj, a végén Milos triplájával és Vitya ügyes kosarával visszaszereztük a vezetést.

Pontatlanul, több labdát eladva kezdtük a második negyedet, gyorsan fordított a Kaposvár, érthető volt edzőnk időkérése. A magát nagyon “otthon érző” Demetre a 12. percben már 13 pontnál járt, nálunk pedig Milos lépett elő vezérré és parádés megmozdulásaival egy 16-3-as rohamot vezényelt. Felnőtt mellé Jogi is, majd a félidő hajrája triplaesőt hozott: Curry két triplájával megfelezte hátrányát a Kaposvár, majd Antino szerzett bravúros hármast és Demetre is betalált távolról, de Milos és Jogi biztos kézzel értékesített büntetőivel 10 pontos előnnyel fordulhattunk. Az első félidőben mindkét csapat remekül dobta a triplákat, mi 70 (7/10), ellenfelünk pedig 60 (9/15) százalékkal.

5 kaposvári ponttal indult a 2. félidő, nagyon kellett Martin újabb villanása. Utána Jogi jóvoltából tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket. A szakasz közepén előbb Antino, majd és Milos emelte be a 4. hármasát, újra 10 fölé nőtt előnyünk.

Demetre triplájára Bernard felelt 2+1-gyel a 4. negyed elején, majd technikait kapott a vendégek padja. Bernard lépett elő, triplájával 14 ponttal megléptünk. Bár Curry egymaga próbálta versenyben tartani ellenfelünket, a hajrá Martin és Jogi kosarainak köszönhetően már izgalommentes volt.

Kostas Flevarakis: Mindkét csapatnak gratulálok, mert jó mérkőzést játszottunk. Ma negyven percen keresztül küzdöttünk. Minden bajnokságban, minden sportban vannak jobb és rosszabb periódusok ebben a helyzetben, ez a szezon most erről szól, és erre fel kell készülnünk. Legutóbb nagyon rosszul dobott távolról a Kaposvár, most viszont hatvan százalékkal tüzeltek az első félidőben. A fordulás után feljavultunk a hárompontosok levédésében, amivel megtörtük az ellenfelet, ezért teljes mértékben megérdemeltük ezt a győzelmet.

Bagó Martin: Nagyon kellett nekünk ez a győzelem, mert nehéz találkozók várnak még ránk, a szombati, Körmend elleni mérkőzésre pedig lendületet adhat. A Pécs elleni találkozón elkövetett hibáinkra ma odafigyeltünk, és kijavítottuk őket.

eredeti link