Kulcsfontosságú siker, Dénes Gabi kulcs-hármasával

A parádés első félidőt követően megtört ugyan a lendület, feljött a Kecskemét, az Angelót gyakorlatilag végig nélkülöző együttesünk játékosait csak a szívük vitte előre, de az egy igen fontos és értékes győzelemig. A találkozó kiélezett végjátékában, csapatunk  – a szezon végén visszavonuló, a meccs előtt búcsúztatott – kapitánya Dénes Gabi, kulcsfontosságú hármast emelt be
SKC-KTE Duna Aszfalt   83-79  (18-13, 33-21, 12-26, 20-19)
Sopron, NB I, középszakasz,  1.200 néző. V.:Papp, Praksch, Farkas.
SKC: Warner, LEMAR 22/6, SUPOLA 17/6, DÉNES 6/3, Wiggins 11.
Cs.: MOLNÁR MARCELL 10/3, GORDON 17, Buzsáki.
Edző: Sabáli Balázs.
KTE: WITTMANN 14/6, GREEN 17/6, Dimics 10, DRAMICSANYIN 14/12, KARAHODZSICS 10.
Cs.: Molnár Márton 6, Molnár D., MÉSZÁROS 6/6, Kucsera 2.
Edző: Forrai Gábor.

A találkozó előtt köszöntötték a csapatok a szezon végén visszavonuló csapatkapitányunkat, Dénes Gábort, aki a nálunk eltöltött évek előtt Kecskeméten kosarazott és a vendégek is megajándékozták.

Kapitányunk ott volt a kezdőben, a vendégektől egy kulcsember, Djeraszimovics hiányzott.  A meccs Dramicsanyin büntetőivel indult. 0-5-nél betörésből Supi, azaz Supola Zoli szerezte első pontjainkat, majd Alan is betalált, ám Angelo bő 2 perc után a még szombaton megsérülő bokáját fájlalva leült. Talán még az előző, kétszeri hosszabbításos meccs fáradtsága volt a srácok lábaiban, távolról nem találtunk be. Örömteli volt viszont, hogy a padról beszállva a szombati mérkőzést kihagyó Wesley játékra jelentkezett. A szakasz közepén 9-4-es vendégvezetésnél időt kértünk, ami jót tett csapatunknak, a “mi Molnár Marcink”, valamint a sarokból a 6. perc végén első triplánkat beemelő Supi egy   remek, 9-0-s rohamot indított útjára. Egyenlített a KTE, de a szakasz végén a Molnár-Supola-Buzsáki-Dénes-Gordon ötössel, Supi újabb hármasára építve, sikerült 5 pontos előnnyel zárni a nyitó 10 percet.

A második etap elején zónára álltunk át. Működött. Lemar és Supi ziccerével, majd Molnár Marci 2+1-es játékával indítottuk a szakaszt, majd Wesley is megszerezte első pontjait. E remek, egységes csapatmunkával bemutatott 9-0-lal 14 ponttal elléptünk. Wittmann triplájával faragott hátrányán a Kecskemét, a korábbi válogatott irányító próbálta versenyben tartani ellenfelünket. Marci és Brynton révén mindenre volt válaszunk, tartottuk a 10 és 15 pont közötti előnyt.  A félidő hajrájában a vendégek is zónára váltottak, Marci és Brynton triplát is dobott. A félidő végén a remek második negyedre egy gyönyörű akcióval tettünk pontot, amelynek végén Wesley passzát Alan zsákolta a vendégek kosarába.
Rosszul, Dramicsanyin hármasával kezdődött a második félidő, ám Wesley révén 2+1-gyel feleltünk. Támadásban nagyon elbizonytalanodtunk, a szakasz közepén egy 14-1-gyel Dramicsanyin tripláira építve vezérletével  4 pontra feljöttek a vendégek, ráadásul közben padunk technikait is kapott. Az igen hosszú (akció)kosárcsendünket Brynton törte meg, ráadásul 2+1-es akciót mutatott be. Alan szerzett fontos kosarakat, ő is jelentkezett egy 2+1-gyel, a túloldalon volt játékosunk, Mészáros Máté szomorított  minket triplával. A szakasz Green kosarával és 3 pontos vezetésünkkel zárult.
Közel másfél perc elteltével, Supi büntetőivel nőtt az előny a záró etapban, amelyre Dimics betörésből felelt. Brynton hármasa adott lökést, Máté akadályozta sportszerűtlenül Supit, aki büntetett. Dramicsanyin vagy 9 méterről beemelt hármasa, majd Wittmann ziccere után gyorsan 3-ra olvadt az előny, így időt kértünk. A szakasz közepén váltva estek a kosarak, a centerek, Wesley illetve Karahodzsics jeleskedtek, 6 pontos előnnyel fordultunk az utolsó 3 percre, amikor Lemar ellen ítéltek sportszerűtlent. Dimics bedobta a büntetőket, szerencsére utána nem kaptunk kosarat. Az izgalmas hajrában mindkét csapat több akciót elrontott, majd másfél perccel a vége előtt Dénes Gabi triplával tette emlékezetessé a meccset, amelyen búcsúztatták. 7-re nőtt az előny, majd már az utolsó percre fordulva Wesley duplájával 9-re nőtt az előny. A KTE letámadása ellen eladott labdákkal ugyan kissé megnehezítettük a dolgunkat, de végül GYŐZTÜNK és ehhez a fontos diadalhoz, nagyon kellett a végén Gabi hármasa.
Sabáli Balázs: Rosszul kezdtük a mérkőzést, de az első öt perc után összeszedtük magunkat. Hamar elvesztettük Warnert, akinek a helyén Molnár Marcell nagyon jól teljesített, és ki kell emelni a dupla-duplát elérő Gordont is, aki pár napja még csak sántikált. A félidőre nagy előnyt építettünk ki, amelyet a harmadik negyedben leadtunk, de Dénes Gábor triplája a végén olyan lökést adott, hogy nem veszíthettük el a találkozót. Küzdünk tovább, a célunk továbbra is az, hogy bejussunk a rájátszásba.

eredeti link