Közel álltunk a bravúrhoz

Az első félidőben ezen a szinten talán kissé “puhán” védekezve, s közel 50 pontot kapva 12 ponttal “elengedtük” a ZTE csapatát. A második félidőben jóval agresszívebb védekezésre váltva ledolgoztuk a hátrányt, sőt volt, hogy sikerült a vezetést is átvennünk, az izgalmas végjátékból azonban a jól büntetőző hazaiak kerültek ki győztesen

Zalakerámia ZTE KK – SKC 82-78 (24-18, 23-17, 11-19, 24-24)
Zalaegerszeg, férfi NB I
V.: Cziffra, Frányó, Lengyel

ZTE: BIBBINS 20/6, JOHNSON 18/3, Williams 11, Szabó 6, AGAFJONOV 14
Cs.: DJURICS 10/6, Gulyás, Simon 3/3, Doktor
Edző: Ante Nazor

SKC: Kinney 6, THOMPSON 25/15, TAKÁCS 5/3, RIVERS 19/3, CARTER 16
Cs.: Jogela 4, Supola 1, Werner 2, Fazekas, Molnár
Edző: Kostas Flevarakis

Nagy taps fogadta a bemutatásnál a korábban Zalaegerszegen is megforduló játékosainkat, Bernardot és Kinney-t. Mindketten helyet kaptak kezdő ötösünkben, ám a vezetést Demetre révén szereztük meg. Williams egalizáló kosara után Bernard szép hármassal jelezte: emlékszik még az egerszegi gyűrűre. Befutás után újra Demetre villant és 7-2-re elléptünk. A szakasz közepén megtört a lendület, eladtunk pár labdát és a dobások sem sikerültek. Néhány könnyű, lerohanásos kosárra épített 12-2-es rohammal fordítottak a hazaiak, érthető volt Flevarakis időkérése. Bernardnak használt a pihenő, rögtön utána beemelt egy hármast, ám sajnos a következő támadásnál Djuric is megtette ugyanezt. A negyed hajrájában váltva estek a kosarak, 6 pontos hazai vezetéssel zárult az első szakasz.

A második Djuric hármasával indult, Kinney remek passza után Vitya felelt szép pöci kosárral. Elkapták a fonalat az hazaiak, Simon és Bibbins is bevert egy hármast, miközben mi kapkodtunk, létszámfölényes helyzeteket rontottunk és egyénieskedtünk el. A szakaszt 9-2-vel kezdve 13-mal ellépett a ZTE. A szakasz közepén, hosszabb idő után Eric révén dobtunk újra akciókosarat és a találat csapatunktól egy 6-0-s roham kezdetét jelentette, amellyel 10 ponton belülre kerültünk, időt kért a hazaiak új edzője. Ez jót is tett a ZTE-nek, amely Johnson majd Bibbins révén két triplával büntette nem elég agresszív védekezésünket – ismét a mi szakvezetőnk kért időt – Bernard pedig ahogy az első etapban, most is bevágott utána egy hármast. A félidő végén váltva estek a kosarak. Pár másodperccel a szünet előtt, padunk ellen technikait ítéltek a játékvezetők, 12 pontos ZTE vezetéssel tértek pihenőre a felek.

Bernard vezérletével agresszíven védekezve, egy pazar 9-0-lal kezdtük a második félidőt, a roham szerves részét képezte egy távoli dupla is Norbitól, szurkolóink űzték-hajtották a srácokat. Hazai időkérés után Agafjonov törte meg a csaknem 3 és fél perces hazai kosárcsendet egy, a támadóidő utolsó pillanatában szerzett duplával. Ezzel sajnos a mi lendületünk is megtört picit, ám szerencsére a szakasz közepén az első percek óta elég “csendes” Demetre egy triplával tett róla, hogy nagyon ne engedjük el a hazaiakat. Bernard újabb hármasával egyetlen pontra csökkent a hátrány, Demetre visszapöckölt pattanóból szerzett pontjaival pedig átvettük a vezetést. Ez sajnos nem hatott nyugtatólag a srácokra. A negyed végén jött pár sikertelen egyéni akció, ráadásul a hazaiak több pattanót is visszaszereztek a palánkunk alatt, így a negyed 4 pontos ZTE vezetéssel zárult.

A zárószakaszt Bernard vezérletével 6-2-vel kezdve 2 és fél perc alatt ledolgoztuk a hátrányt, ám újra ellépett 4-gyel a ZTE – időt kértünk. Az újabb hármast “vágó” Bernard és Demetre révén tapadtunk a ZTE-re, sőt a szakasz közepén Eric center kosarával ismét nálunk volt az előny. Bibbins villant, de Norbi triplájával bő 3 és fél perccel a vége előtt mi “mentünk” 2-vel, Agafjonov kosara után pedig igazi “hetvenkedős” (70-70) állást mutatott az eredményjelző. A végjátékban is fej-fej mellett haladtak a felek. Az utolsó percben Johnson kosarára nem tudtunk felelni, Szöszi büntetőivel fél perccel a vége előtt 4-gyel elléptek a hazaiak, s bár a végjátékban mindent megpróbáltunk, Bibbins biztos kézzel értékesített büntetőivel a ZTE nyert.

eredeti link