Koncentrálni, 40 percen át

Holnap este Pécsett, a PVSK Veolia otthonában lép pályára csapatunk, amely bravúrra készül
Edzőnk, Kostas Flevarakis természetesen pontosan tisztában van vele, hogy legénysége a bajnokság egyik élcsapatához látogat. A pécsi együttes azonban hullámvölgybe került.
Csapatunk szakvezetője azt fejtegette, hogy az évad ezen szakaszában gyakori, hogy egy-egy csapat teljesítménye hullámzó. Holnapi ellenfelünk ugyanakkor, a nemzetközi porondon edződött igen erős társaság. Abban, hogy újabban kevésbé jönnek náluk az eredmények, sérülések is közrejátszottak. Ami a sérüléseket illeti, nálunk Supi bajlódik a lábfejével, de edzőnk reméli, Zoli segítségünkre lesz holnap. Hozzátette: amellett, hogy a szakmai stáb próbálta a lehető legalaposabban feltérképezni a Pécs játékát jelenlegi összetételében, azért elsősorban továbbra is a csapat saját játékának további javításán volt a hangsúly.
Ennek kapcsán Flevarakis kiemelte: abban mindenképpen előre kell még lépni, hogy legénysége 40 percen át folyamatosan képes legyen magas szinten koncentrálva játszani, legyen fent akármilyen összetételben is a társaság. Ez a védekezésre és a támadójátékra egyaránt igaz, erre készültek is. Kétségtelenül történt előrelépés az eladott labdák számának a csökkenésében, de a védekezés hatékonyságában, szervezettségében, a lepattanók nagyobb arányú megszerzésében még van min javítani.
Kostas Flevarakis nem titkolta: bravúrra készülünk, amihez amellett, hogy mindenkinek – akár 5, akár 35 percet játszik -, a lehető legtöbbet kell hozzátennie a csapat teljesítményéhez, egy az eddig látottnál jobb dobóformára is szükség lenne…

eredeti link