Kipontozódása után is érezte: legyőzzük a bajnokot

A múlt szombati bravúr, a Falco ellen diadal, a bajnokverés egyik “főhőse” – szerencsére volt jónéhány – a rendkívül hatékonyan játszó, ám nem egészen 3 perccel a befejezés előtt kipontozódó Supola Zoli, Supi volt
Rutinos hátvéd játékosunk honlapunk érdeklődésére elmondta, bár kipontozódása után azért izgult – de csak egy kicsit – a kispadon, érezte, hogy összejön a bravúr és le tudjuk győzni a bajnoki címvédő, listavezető szombathelyi együttest: – Éreztem, láttam, hogy jól játszunk, hatékony, szervezett a védekezés, a szurkolóink pedig mögöttünk állnak, buzdítanak minket, bíztam benne, hogy le tudjuk győzni a Falco csapatát, sikerült is.
Supi szinte tökéletes játékkal vette ki részét a sikerből. Mint mondta, igazán nem saját statisztikája, játéka “dobta föl”, hanem az, hogy egy nemzetközi szinten is jegyzett, sikeres gárdát, görög, francia, litván élcsapatot is legyőző riválist tudtak fölülmúlni.
És, hogy mégis mivel, hogyan sikerült mindez? Nos erről Supi így így vélekedett: Mind védekezésben, mind pedig támadásban sikerült megvalósítani a tervezett stratégiát. Védekezésben próbáltuk megakadályozni, hogy a Falco külső játékosai, mezőnyemberei betörjenek a festéken belülre. Onnan ugyanis vagy sikerres kosárral, esetleg kosár plusz faulttal fejezik be akcióikat, ha pedig jön a besegítés, kitűnően osztják le a labdát vagy a belépő centereknek, vagy pedig ki a hárompontos körívnél helyezkedő külső dobóknak. Sikerült megállítani, pontosabban limitálni e betörések számát, ez volt a siker egyik kulcsa. Támadásban az eddigiekhez képest türelmesebben, a labdát jobban, hosszabban járatva próbáltunk játszani, megtalálni a jó, tiszta helyzetben lévő társat.
Végül, de nem utolsósorban Supi kiemelte: – Jó, hogy ezt a márciusi heti két meccses erőltetett menetet a bajnok legyőzésével kezdtük, a bajnok legyőzése önbizalmat kell adjon. A folytatásban ugyanilyen céltudatosan, elszántan kell dolgozni az edzéseken, és koncentráltan, fegyelmezetten játszani a mérkőzéseken. Cél, hogy minél több meccset nyerjünk meg és hogy az alapszakasz végére bekerüljünk az első tízbe.

eredeti link