Kétarcú csapatok – akarati tényezők

Vasárnap 18 órától az Alba Fehérvár ellen, hazai környezetben zárja a 2018-as évet csapatunk

Amikor vezetőedzőnknek, Sabáli Balázsnak felvetettük, hogy egy fölöttébb kétarcúnak mondható, a nemzetközi porondon kifejezetten jól teljesítő, de a bajnokságban finoman fogalmazva bukdácsoló ellenfél látogat Sopronba, edzőnk kissé kényszeredett hangon úgy reagált: a mi csapatunk is elég kétarcú. Egyértelmű, hogy a szakember a hazai és az idegenbeli szereplése közötti éles kontrasztra utalt.
A székesfehérvári gárda szereplése kapcsán edzőnk azt taglalta: bár a bajnokságban az előző évekhez képest gyengébben teljesít az Alba, az európai kupaporondon viszont megmutatja valódi erejét. Az Albánál a közelmúltban edzőváltás történt, a Dzunics helyére – a csapat élére – a közelmúltban kinevezett spanyol szakvezető, próbálja letisztítani a fehérvári együttes támadójátékát. Látszik mire törekszik, a magas játékosokat a gyűrű közelében pozíciójátékban próbálja hatékonnyá tenni, a külső játékosai pedig a távoli kísérletek mellett, agresszíven támadják a gyűrűt.


Kapitányunk, Dénes Gabi több napot is kihagyott, Szegedre nem tudott elutazni – hiányzott is a védekezésből – kérdéses, számíthat-e rá a szakvezetés. Az évzáró “ütközet” esélyei kapcsán csapatunk edzője azt fejtegette: nincs sok idő sem a fájó szegedi vereségen keseregni, sem pedig az Alba ellen felkészülni. Úgy gondolja, az idei év utolsó bajnokiján nem is annyira szakmai, hanem mentális, akarati tényezők dönthetnek. Reméli, a társaság vasárnap majd a DEAC-ot legyőző szebbik arcát mutatja, a srácok az akkor látott elszántságra, alázatra alapozva győzelemmel zárhatjuk az évet, mert a cél természetesen ez.
Szurkolóink pedig, ahogy bő egy hete a DEAC elleni mérkőzésen tették, úgy holnap az Alba ellen is rengeteget segíthetnek!
Hajrá Sopron, hajrá SKC!

eredeti link