Karácsonyi parádé – megvan az első hazai győzelem

Parádés teljesítménnyel kedveskedtünk karácsony előtt szurkolóinknak. Szünetig sikerült helyenként igen jó játékkal, 13 pontos előnyt szerezni a hozzánk hasonlóan 2 győzelemmel álló szegediek ellen, majd a parádés 3. negyeddel ezt még megfejelve eldöntöttük a meccset, magabiztos győzelmet aratva szereztük meg az évad első hazai győzelmét.

SKC – Naturtex SZTE Szedeák 94-70 (25-18, 23-17, 32-18, 14-17)
Sopron, 1.300 néző
V.: Praksch, Balog, Csabai-Kaskötő

SKC: Kinney 7 /3, Thompson 9/3, TAKÁCS 9/9, RIVERS 24/12, CARTER 14
Cs.: JOGELA 10, SUPOLA 13/9, WERNER 6, Fazekas, Molnár M. 2
Edző: Kostas Flevarakis

Szeged: Milislavljevic 6, Wirth 4, BALMAZOVIC 20/15, Krapic 2, ASBURY 18
Cs.: VÁGVÖLGYI 9/3, Kerpel-Fronius G. 4, Olasz 4, Mayer, Polányi 3/3, Balogh
Edző: Szrecsko Szekulovics


A találkozó előtt klubunk és a Soproni Sportiskola vezetősége, ajándékokkal kedveskedett törzsszurkolónknak, Kovács Péternek.
Demetre triplájával mi szereztünk vezetést, s kezdetben nálunk volt az előny. A két center, Eric, illetve a társai által többször is ügyesen megjátszott Asbury pontpárbaját láthatta a közönség. A szakasz közepéhez közeledve kicsit kapkodtunk, 4 ponttal ellépett ellenfelünk, miközben Eric kapott egy szigorúnak tűnő technikait. A negyed második fele,  aztán igazi csapatmunkával bemutatott parádés játékot hozott. Norbi és Kinney is “bevert” egy-egy hármast, Vitya pedig a negyed végén, miután remek védekezést mutatott be Asburyn, duplát is dobott. Egy szédületes, 15-1-es rohamot repesztettünk és 7 pontos előnnyel zártuk a nyitóetapot.


A második elején Tauras villanásaival 10 fölé nőtt az előny, majd jött egy kis megtorpanás, hullámvögy eladott labdákkal, s egy Balmazovic vezette 8-0-lal 4 pontra feljöttek a vendégek. Csapatunkat Demetre és Tauras lendítette át a holtponton és egy 8-2-vel, ismét 10 pontosra nőtt az előny. Magyar triplák következtek, Vágvölgyi hármasára Eric okos átadása után, Supi felelt a sarokból triplával. Demetre hátul is hatékony volt, gyönyörűen blokkolta Miloslavljevic ziccerét. A félidőt egy 6-0-s rohammal és 13 pontos előnnyel zártuk.

Norbi hármasával indult a második félidő. Némi grundkosárlabda után Balmazovic is beemelt egy hármast, de jött újra csapatkapitányunk. A kosárra törő Rivers-t állította meg Balmazovic, sportszerűtlen hibáért. Demetre egy büntetőt dobott be, majd maradt nálunk a labda, ügyes akció végén Eric zsákolt óriásit – közel 20 pontosra nőtt az előny. A vendégeket Balmazovic próbálta triplákkal versenyben tartani, egy 7-0-lal 12-re feljöttek a vendégek, kellett Norbi remek ütemű átadása után Supi hármasa. Ez egy parádés rohamunkat indította el, Demetre főszereplésével, aki tett még bele két szép duplát és két remek hármast, így 20 pont fölé nőtt az előny. Balmazovic újabb hármassal próbálta megtörni a lendületet, de nagyon elkapták a fonalat a srácok. Az addig “vaktöltényekkel” lövő Bernard, majd Supi is beemelt egy távolit, 19-6-ot “repesztettünk”. A szakasz Vitya két duplájával zárult, az első előtt Fazekas Csabi, a másodiknál Tauras adta a remek gólpasszt. Tetemes, 27 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot.

Ez szépen, csendben “lecsorgott”, tartottuk a biztos, 25 pont körüli előnyt, és közönségünket helyenként parádés játékkal kiszolgálva, megszereztük első hazai győzelmünket.

Kostas Flevarakis: – Gratulálok a csapatnak, mindenki hozzátett valamit ehhez a szép győzelemhez. A védekezés volt a kulcs, több lepattanót szereztünk, több volt a gópasszunk és a szerzett labdánk és kevesebb az eladott, az utolsó két meccsen érezhetően sokat javult a játékunk. Nagyon jó érzés volt látni, milyen örömöt szereztünk a remek hangulatot teremtő szurkolóinknak.
Nekik boldog karácsonyt, ellenfelünknek pedig sok sikert kívánok!

 

 

eredeti link