Jön a DEAC – folytassuk a hazai sorozatot

A múlt hét végén Körmenden ugyan megszakadt a remek, négy mérkőzéses győzelmi szériánk, ám holnap itthon a DEAC ellen, egy másik sorozatot folytathat csapatunk, amely nem más, mint a jelenleg három meccses hazai győzelmi sorozat. Ennek folytatásához a Szeged, az Alba, majd a Jászberény legyőzése után szombaton a középmezőnyben található DEAC-ot kellene legyőzni, ez pedig korántsem ígérkezik egyszerűnek.
Edzőnk, Kostas Flevarakis kiemelte: ahhoz, hogy újabb győzelmet tudjunk “behúzni” hazai pályán, a legfontosabb a szervezett, kemény védekezés. A görög szakember kifejtette: a DEAC már 8 meccset megnyert, jelenleg playoff pozícióban áll, ami mindenképpen elismerésre, tiszteletre méltó teljesítmény.
Szakvezetőnk az ellenfél kapcsán kiemelte: a DEAC legnagyobb erőssége a Moody-Boriszov-Tóth Ádám tengely. Az amerikai irányító amellett, hogy betörései nagyon veszélyesek, azaz jól bontja a védelmet, távolról, sőt adott esetben egészen messziről is remekül szórja a triplákat. Milos, azaz Boriszov rendkívül tapasztalt kosaras, remekül látja át a játékot, távolról s pozícióból is veszélyes, a válogatott Tóth Ádám pedig talán az egész mezőny egyik legerősebb középjátékosa. E “tengelyen” nyugszik a DEAC játéka, ennek az átlagban együtt közel 60 pontot “termelő” triónak a hatékonyságát, nagyon fontos lenne minél jobban lecsökkenteni. Flevarkis hozzátette: a DEAC kerete nagyon erős és mély, Tóth mellett még vannak veszélyes, jó képességű magyar játékosai. Az előbb említett három kiváló kosaras mellett tehát, a többi debreceni játékosra is nagyon oda kell figyelni, hiba lenne engedni nekik, hogy “elkapják a fonalat”. Edzőnk úgy véli, a jó védekezés az alap, a támadójáték kapcsán pedig két dolgot emelt ki: a dobóhelyzetek jó megválasztását, valamint a játék ritmusának egy adott szituációban az annak megfelelő “szabályozását”, azaz adott esetben a felpörgetését, vagy éppen a lassítását.

eredeti link