Jó rajtért Oroszlányba – tartalékosan

Holnap 17.30 órától Oroszlányban kezdi meg bajnoki szereplését csapatunk. Kostas Flevarakis együttese a jelentősen átalakult OSE Lions otthonában kezdi meg a bajnoki szereplését. Pozitív, hogy a hétközi teszt minden vizsgált játékosunknál negatív lett, sérültjeink viszont sajnos továbbra is vannak
– Mennyire sikerült az eredetileg tervezett munkát elvégezni a felkészülési időszak során? – kérdeztük edzőnket
– Kisebb-nagyobb problémák adódtak a felkészülés során.  Úgy gondolom, összességében az utolsó két hetet leszámítva, amikor sajnos több sérülés és egy pozitív vírusteszt eredmény hátráltatta a munkát, gyakorlatilag rendben volt. Sajnos az edzőmeccseken nem nagyon sikerült a teljes kerettel felállva játszanunk. Ezen túlmenően persze a megszokottnál jóval nagyobb figyelmet kellett fordítani az egészségügyi, a megelőző feladatokra.
– Hogy látod, a nehézségek ellenére mennyire állt össze a játék?
– Az utolsó, a Falco elleni edzőmeccsen már a szurkolók is láthatták nagyjából mit akarunk, de a keret akkor sem volt teljes, négyen is hiányoztak.
– És a héten, a bajnoki szezonnyitó előtt mennyit változott, javult a helyzet?
– Nem sokat… Az biztosra vehető, hogy a bokájával bajlódó Bagó Martinra, az Achillesét fájlaló Supola Zolira, valamint a derékbántalmakkal küzdő Werner Vityára nem számíthatunk. Jogi, azaz Tauras Jogela sem teljesen egészséges, tehát finoman fogalmazva nem a legjobb előjelekkel indulunk Oroszlányba, de megpróbálunk megtenni minden tőlünk telhetőt.

– A sérültek mielőbbi felépülésére azért is szükség lenne, mert egy “gyilkos” október vár a csapatokra, végig szerda-szombat ritmusban… Erre próbáltatok valahogy készülni?
– Azt sem tudni, mi lesz a következő napon. A Pécs például már több meccse halasztását kérte. Egy dolog biztos, egészen különleges bajnokság elé nézünk, ahol nem mindig a sportszakmai dolgok döntenek. Kulcskérdés, hogy a sérültek felépüljenek, hogy lehetőleg a csapatból mindenki egészséges legyen és maradjon – a szó minden értelmében. Egyrészt hogy a mérkőzéseken a legerősebb csapattal tudjunk kiállni, másrészt pedig, ami szintén borzasztó fontos, hogy edzéseken tudjunk öt-öt ellen gyakorolni.
– Holnap Oroszlányban kezdjük a szezont, ahonnan nincsenek túl jó emlékeink – ugyanakkor első bajnokságbeli ellenfelünk a nyáron jelentősen átalakult. Hogy látod az esélyeket, mi várható?
– Ellenfelünk egy atletikus, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező játékosok alkotta, gyors, lendületes kosárlabdát játszó csapatot épít. Próbáltunk a lehető legalaposabban felkészülni a játékukból,  meghatározó lehet, hogy mi diktáljuk, kontrolláljuk a játék ritmusát. Amit még kiemelnék, nagyon fontos, hogy a lepattanókat jól szedjük, amiben azért hátrány, hogy a belső posztokon lesznek hiányzóink. Ami pedig talán még ezeknél is fontosabb, hogy támadásban eladott labdákkal ne engedjük ellenfelünket könnyű kosarakat szerezni.
A mérkőzést az M4 Sport közvetíti.

eredeti link