Jászberény: jó lenne jónak lenni, az első idegenbeli sikerre

Szombaton 18 órától Jászberényben folytatja bajnoki szereplését idegenben még nyeretlen csapatunk. Sabáli Balázs hazai pályán veretlen alakulata, szeretné megszerezni első idegenbeli győzelmét
Együttesünk 4-3-as győzelem-vereség mutatóval az 5. a tabellán, míg a jászságiak 3-4-gyel a 9. helyen állnak. Ez is mutatja, mennyire sűrű a középmezőny. Vezetőedzőnk azt taglalta, hogy egy esetleges sikerrel elléphetnénk, kicsit növelhetnénk a távolságot és közelebb kerülhetnénk az élbolyhoz.
Sabáli Balázs a holnapi ellenféllel, valamint az esetleges siker kulcsával  kapcsolatban kiemelte: a Jászberény saját pályáján rendre sok pontot szerez, van gyors, távolról jól dobó, valamint tapasztalt palánk alatti játékosa egyaránt. A jászságiaknak jó az edzőjük, aki az eltérő stílusú kosarasokból jó csapatot formált. A közelmúltban ellenfelünknél  volt egy kényszerű irányító csere, de ez nem okozott törést a játékukban,  az új játékmester, Pitts nagyjából hozza, amit elődje, Nelson tudott.
Edzőnk szerint kulcskérdés lesz a védekezés, hogy srácok fegyelmezetten rendeződjenek vissza és ne engedjék, hogy a Jászberény átrohanjon rajtuk. A visszarendeződés mellett, nagyon oda kell figyelni a hazaiak távoli dobásaira, nem szabad engedni, hogy a triplaspecialisták elkapják a fonalat. Ha a Jászberény e két fő fegyverét sikerül – legalábbis részben – hatástalanítani, végig koncentrált, szervezett játékkal, lehet esélye a teljes kerettel utazó csapatunknak az első idegenbeli sikere elérésére – mert a célunk ez!

eredeti link