Idegenben már sikerült…

A szezon egyik, ha nem a legnagyobb győzelmét a DEAC otthonában arattuk. Holnap 18 órától a remek formában lévő debreceni együttest fogadjuk

Ha nem is a legnagyobb, de az egyik legszebb, legértékékesebb győzelmet valóban a DEAC otthonában értük el – fejtegette edzőnk, Kostas – de szerintem ugyanolyan szép és értékes volt a Falco legyőzése itthon.
Debreceni sikerünk óta azonban mindkét együttesnél történtek változások. Edzőnk is kiemelte: ez már nem a két Debrecenben találkozó együttes összecsapása, de hasonlóan az előzőhöz, biztosan nehéz mérkőzés lesz.
Flevarakis mester szerint az egész bajnokság egyik legerősebb, legkomplexebb keretével a DEAC rendelkezik. Vannak távolról nagyon veszélyes veszélyes és az ellenfél védelmét remekül bontó kisemberei, atletikus, ponterős bedobói, valamint fizikálisan rendkívül erős centerei. Éppen a centerek kapcsán jegyezte meg edzőnk, hogy az előző meccseken, és annak idején Debrecenben is elveszítettük a lepattanó harcot, kulcskérdés lesz, hogy erre sokkal jobban figyeljenek a srácok. Emellett nagyon fontos lesz az egy-egy elleni védekezés, valamint, hogy hogyan tudjuk megállítani az elzárás-leválás játékukat. Mindemellett nagyon fontos lenne, hogy mi tudjuk diktálni a találkozó tempóját.
A négy mérkőzéses győzelmi sorozatnál járó DEAC hétfőn nyert, mi szerdán győztük le a Kecskemétet. Ennek kapcsán Kostas azt taglalta: az egész szezon ilyen kaotikus, majd hangsúlyozta, biztos, hogy a javuló játékkal elért győzelem a Kecskemét ellen lökést ad a csapatnak és erősíti a “kémiát” a társaságon belül. Újabb játékosaink beépítésén persze még kell dolgozni, de a holnapi mérkőzés a szív, az akarat próbája lesz – amelyben minden játékosra szükség van…

eredeti link