Hoztuk a kötelezőt

A remek kezdés után, a második negyed lezser védekezésével és egyénieskedő támadójátékával “magunkra húztuk” a sereghajtó TF-et.  A fővárosiak a 3. negyed közepéig tartották a lépést csapatunkkal, ám végül 100 pont fölé jutva biztosan nyertünk
Sopron K – Serco-TF-BP 108-83 (31-15, 17-25, 26-15, 34-28)
Sopron, NB I-es mérkőzés, 1.000 néző.  V.: Benczur, Török, Csabai-Kaskötő.
SKC: Warner 7, LEMAR 20/3, TAKÁCS 6/6, Wiggins 6, GORDON 29.
Cs.: FULLER 25/9, SUPOLA 7, Dénes 1, MOLNÁR M. 5/3, Werner 2, Buzsáki.
Edző: Sabáli Balázs
TF-BP: Szobi 3/3, Krnjajski 4, CLARK 18, McLane 9, BERGSTEDT 12.
Cs.: RIKALO 21/12, BUZÁS 8/6, Beák 6/6, Filipovic 2.
Edző: Ales Pipan.
Gordon ügyes center kosarával mi szereztük meg a vezetést. Ellenfelünk ugyan egalizált, ám ezt követően úgy léptünk el 8-2-re, hogy kezdő ötösünk mind a négy légiósa beköszönt a fővárosiaknak, bő 2 és fél perc elteltével időt is kértek a vendégek. Norbi dobása után a gyűrűről felfelé vágódott a labda, amelyet a remek ütemben érkező Wesley vágott a gyűrűbe. Clark kosaraival 10-6-ra feljöttek a vendégek, miközben Angelo kihagyott 2 büntetőt. Wesley újabb rossz dobás után zsákolta vissza a labdát.  Centerünk valóságos zsákoló bemutatót tartott, 10 pont fölé növelve a hazai előnyt. Rikalo révén ugyan a TF szerezte a meccs első tripláját, ám Fuller azonnal felelt rá. A szakasz az ő és Clark dobópárbajával, s csapatunk megnyugtató, 16 pontos vezetésével zárult.
Wesley közeli kosarára Beák, Rikalo és Buzás révén triplákkal feleltek a vendégek. Érezhetően csökkent a koncentráció, érthető volt időkérésünk. A hullámvölgyből Molnár Marci próbálta kirángatni a csapatot, szép középtávoli találattal, ám ez nem lendítette át a holtponton a csapatot – elkezdtünk “görcsölni”, az ellenfél vérszemet kapott, s a negyed első felét 16-6-ra nyerve 6 pontra feljött. Légiós ötösünk került pályára, de a rossz ütemű dobások, eladott labdák miatt tovább csökkent a különbség, újra időt kellett kérnünk. A szép megoldásokat egyénieskedő, elsietett akciók követték a félidő hajrájában, 8 pontos vezetéssel térhettünk pihenőre. Wesley már szünetben dupla-duplánál járt (17 pont, 10 lepattanó).
A második félidőt is a légiós ötössel kezdtük. A vendégek ekkor közelről operáltak, Bergstedt révén, Brynton és Fuller tripláival tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket, majd Brynton vezérletével egy 6-0-lal 10 pont fölé növeltük az előnyt. Krnjajnski színészkedésért kapott technikait, majd reklamálásért a TF kispad, Angelo büntetőivel 14 ponttal elléptünk. Ahogy megnyugtató lett az előny, megint jött a kapkodás, egyénieskedés és egy 5-0-lal 10-en belülre kerültek a vendégek. Supola Zoli próbálta ügyes kosárral átlendíteni az újabb holtponton a csapatot, s ez sikerült is neki, a szakasz hajrájában egy Fuller vezette 10-0-lal a záró etap előtt közel 20 ponttal vezettünk.
Wesley jóvoltából a záró etap elején 20 fölé nőtt az előny. Ezzel eldőlt a találkozó, amelyet végül  papírformának megfelelően simán nyertünk, a 100 ponton Werner Vitya első felnőtt bajnoki kosarával jutottunk túl.

Sabáli Balázs, az SKC vezetőedzője: Mindig a kötelező a legnehezebb, ehhez pedig az kell, hogy az egész mérkőzésen teljes energiával játsszon a csapat. Az első negyedben az történt, amit szerettünk volna. Már az első félidőben kilenc embert beforgattunk, hogy megmaradjon a nyomás. A második negyed nem úgy alakult, ahogy elterveztük, de a félidőben megbeszéltük, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen helyzetbe hozzuk saját magunkat, végig kell dolgozni, és ez a második félidőben meg is történt. Feljavult a védekezésünk, amelyből könnyű kosarakat szereztünk, és végül könnyűnek mondható győzelmet arattunk. Remélem, hogy a második negyedből tanulni fogunk. Sok sikert a TF-nek is!

Ales Pipan, a TF-BP vezetőedzője: Gratulálok a hazai csapatnak és az edzőnek a győzelemhez. Nem lehetek elégedett a játékunkkal. Rosszul kezdtünk, sok labdát adtunk el, sok könnyű kosarat hagytunk ki. Ezután valamelyest feljavultunk, fel is jöttünk öt pontra, de aztán újra elvesztettük a koncentrációt, nem csapatként játszottunk, és ez volt a fő oka a mai vereségünknek.

eredeti link