Hosszabbításos vereséggel kezdtük a szezont

Egy csapatra való játékos – Supi, Vitya, Martin, Csabi, Miljan – nélkül a gyenge kezdést követően átvettük az irányítást, s helyenként kimondottan jól játszva sokáig a kezünkben tartottuk a meccset Oroszlányban, a szezonnyitón. Bő 2 és fél perccel a vége előtt még 7 ponttal vezettünk, ám a végén kapkodtunk, ellenfelünk hosszabbításra mentette a meccset, s a ráadást egyértelműen uralva végül a hazaiak nyertek

OSE Lions – SKC 78-70 (14-9, 13-20, 16-24, 21-11, 14-6)
Oroszlány, férfi kosárlabda NB I,
V.: Cziffra, Ádám, Nagy

OSE Lions: ABELL 27/9, Bailey 7 Kucsora 3, Anderson 8, Hayes 10
Cs.: BÍRÓ 10/9, GARAMVÖLGYI 12, Anda
Edző: Sebastjan Krasovec

SOPRON KC: Dillard 11/9, THOMPSON 15/6, Sitku 4, Takács 8/6, WIDEMAN 19
Cs.: Boriszov 6/3, Jogela 7/3 , Halász, Csátaljay
Edző: Kostas Flevarakis

Norbi távoli duplájával kezdtük a szezont, Abell révén feleltek a hazaiak. Idegesen, pontatlanul játszott mindkét csapat, centerünk, Tyler mindkét oldalon szedegette a pattanókat. A 4. percben 4-2-re vezettünk, amikor Bíró hármasával fordítottak a hazaiak. Sajnos Tyler sorra hagyta ki a büntetőket, de a szakasz közepéig 6 pattanót kapott le. A szakasz közepén eladott labdánk után 4-gyel elléptek a hazaiak, Milos faragott a hátrányon egy triplával. Újabb eladott labda után Bernard ellen ítéltek sportszerűtlent, nem sokkal később pedig megkapta a 3. hibáját. A büntetőkkel újra elléptek a hazaiak. A szakasz végén megzavarodtunk, szerencsénkre a hazaiak is hibáztak, 5 pontos hátránnyal zártuk az első etapot.

A második etap elején “mélyvízbe került” Csátaljay Barna, aki előbb megszerezte, majd eladta a labdát, látványos zsákolással növelte előnyét az OSE. Hosszú kosárcsendünket Tyler törte meg szép középtávoli kosárral. Az újabb eladott labdánk és hazai zsákolás után kénytelen volt edzőnk időt kérni. A visszatérő Bernard egy jó büntetővel “jelentkezett”. Jogi is villant, de volt, hogy megszerzett labdát adtak vissza a srácok az ellenfélnek, állandósult az 5 és 10 pont közötti hazai vezetés. Bernard “megrázta” magát, büntetőivel, valamint triplájával egy 7-0-s rohamot vezényelt, feljöttünk 1-re. Sitku Marci első élvonalbeli pontjaival – amelyet egy támadó pattanó után szerzett – átvettük a vezetést. Hazai hármas után Tyler – zsinórban 3 kihagyott büntető után – bedobott kettőt a vonalról. Hazai oldalon Garamvölgyi lépett elő vezérré, nálunk Milos villant ügyes betörésből, Tyler pedig már az első félidőben elérte a dupla-duplát. A félidő utolsó pillanatában Bernard kosarával sikerült előnyt szerezni. szünetre.

Szédületes, 13-2-es “száguldással” kezdtük a második félidőt, volt benne tripla Norbitól, KD-től és Bernardtól. Szép triplát dobott Garamvölgyi, de mi is adtunk a látványra: Bernard passzát Tyler zsákolta be, gyönyörű alley-oop volt. A hazaiakat Garamvölgyi és Hayes próbálta versenyben tartani. Megtört a lendület, bár a helyzetek megvoltak, a dobások kimaradtak, Abell viszont elkapta a fonalat és egy 10-0-lal szorossá tette a meccset ellenfelünk. Tyler 2+1-es játékkal, Jogi pedig triplával próbált átlendíteni minket a holtponton. KD egy NBA-ben is hármasnak számító, vagy 9 méteres hármasának köszönhetően 10 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot.

Ez Ákos labdaszerzésével, gólpasszával és Marci kosarával indult. Abell próbálta felhozni a hazaiakat, eladott labda után időt kért Kostas. Bíró hármasával 5-re feljött az OSE. A szakasz közepén váltva estek a kosarak, tartottuk az 5-7 pontos előnyt. Egységes játékot nyújtottunk, kritikus pillanatokban mindig villant valaki. A hajrára megzavarodtunk, jöttel az újabb eladott labdák, bő másfél perccel a vége előtt egyenlített az Oroszlány. Utána hihetetlen izgalmak közepette nem esett kosár, döntetlennel zártuk a 4. negyedet.

Nagyon rosszul, eladott labdákkal kezdtük a ráadást, 22 másodperc alatt 4 pontos hátrányba kerültünk, ráadásul Tyler újra kihagyta büntetőit. A hazaiaknak – pontosabban Abellnek – minden sikerült, míg nekünk semmi. A hosszabbítás közepén 9 pontos hátrányban voltunk. Milos egy jó büntetője jelentette első pontunkat a hosszabbítás közepén és végül egy már-már megnyert meccset kiengedve a kezünkből, vereséggel kezdtük a szezont.

eredeti link