Hosszabbításos sikerrel vágtunk vissza a hosszabbításos vereségért

Ezúttal nem sziporkázó játékkal, hanem fogcsikorgatva, kúszva-mászva, küzdve, harcolva nyertünk. Bár jól kezdtünk, a 2. negyedtől végig kiélezett, szoros csatát vívtunk az Oroszlánnyal, amely – ahogy az idegenbeli szezonnyitón – ezúttal is hosszabbításba torkollott. A “túlóra” elején ugyan 5 pontos hátrányba kerültünk, de még időben “kapcsoltak” a srácok, s Milosnak a szűk fél perccel a hosszabbítás letelte előtt dobott hármasával visszavágtunk az OSE-nek és újabb lépést tettünk a nyolc közé jutás felé
Sopron KC – OSE Lions 85-83  (21-20, 17-20, 24-20, 15-17, 8-6)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Cziffra, Török, Nyilas

SKC: ELMORE 18/3, Thompson 7, Fazekas 6/6, BORISOV 16/6, PADGETT 21
Cs.: JOGELA 14, Supola, Bagó, Halász 3, Werner, Takács, Sitku
Edző: Kostas Flevarakis

OSE: WASHINGTON 26/12, Kucsora 5/3, ABELL 18/9, Bíró 3/3, BAILEY 17
Cs.: Morgan 6, Garamvölgyi, Mucza, Anderson 8/3, Illés
Edző: Sebastjan Krasovec

Közel másfél perc elteltével centerünk, James Padgett révén mi szereztünk vezetést, s ez megnyugtatta a srácokat. Jól védekeztünk, Csabi emelt be egy hármast, majd Padgett zsákolása után, nem egészen 3 perc elteltével 7-0-nál időt kért ellenfelünk. Kucsora triplából szerezte az első vendég pontokat, majd lerohanásból is eredményes volt az Oroszlány. Irányítónk és centerünk jóvoltából egy újabb 8-0-lal, 10 pontosra nőtt az előny. A szakasz második felében megtört a lendület, pontatlanokká váltunk, Abell és Morgan kosaraival, valamint Washington büntetőivel 1 pontra feljöttek a vendégek.

A második etap elején is több, mint 1 percet kellett várni az első kosárra, ezt bátor betörésből Halász Ákos jegyezte – kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. A nagy rohanásban sok volt a hiba mindkét oldalon, több labdát is eladtunk pontatlan bejátszásokból, az ezekből indult, Kucsora távoli duplájával pedig fordított az Oroszlány. A szakasz közepén villant Milos egy vagy 8 méteres triplával. Nálunk újra Padgett lépett elő, a vendégeknél Washington. Fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok.  A félidő végén Csabi dobott újabb triplát, és Jon is villant, de Abell és Washington révén mindenre volt válasza az Oroszlánynak, amely 2 pontos vezetéssel térhetett pihenőre.

Jogi könnyed ziccerével hoztuk tenisz döntetlenre (40-40) az állást rögtön a 2. félidő elején. Washington triplája után eladtuk a labdát, ám Jogi zsákolt nagyot, majd indításból Bernard is megszerezte első pontjait. A szakasz közepén a labdát jól járatva egy 10-3-mal kisebb előnyt szereztünk. Továbbra is a Washington-Abell kettős tartotta versenyben ellenfelünket, nálunk Jogi “sziporkázott”. A szakasz hajrájában Anderson hármasával visszavette a vezetést az Oroszlány, de a negyed végén Jon és Bernard büntetőivel visszaszereztük azt.

A 4. negyed elején egymás hibáiból éltek a felek, Milos a mi szekerünkön tolt egyet ügyes duplával. Több lehetőségünk is volt növelni az előnyt, de a befejezések sajnos nem sikerültek. Ellenfelünk is sokat hibázott, jól védekeztünk, Jon betörésből szerzett kosarával 6 ponttal elléptünk – időt kért az OSE.  Abell “elkapta a fonalat”, dobott két triplát, Padgett tett róla, hogy ne tudjanak fordítani a vendégek. A hajrában Bíró triplája, majd egy eladott labda után mégis sikerült a vendégeknek átvenni a vezetést. A hajrában váltott vezetéssel haladtak a csapatok, fél perccel a vége előtt Bailey egy jó büntetővel egalizált, majd mindkét csapat hibázott, a 4. negyed végén 77-77 állt az eredményjelzőn.
A hosszabbítás nem kezdődött jól, Bailey duplája és Washington hármasa után bő 1 perc elteltével 5 ponttal elléptek a vendégek. Jon faragott a hátrányon, majd hazai oldalon 1 büntető maradt ki, nálunk sajnos James mindkettőt kihagyta. Nem nagyon tudtuk feltörni az agresszív oroszlányi védelmet, de ellenfelünk is hibázott. Az utolsó percre fordulva Bernard 2+1-es akcoiójával 1 pontra feljöttünk. Padgett blokkolta Anderson dobását, majd szűk fél perccel a vége előtt Milos hármasával újfent mi vezettünk, majd kivédekeztük a vendégek akcióját – GYŐZTÜNK!!!

Kostas Flevarakis: Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nehezebb lesz, mint amelyeket mostanában idegenben nyertünk. Mindig nehéz olyan atletikus csapatok ellen játszani, mint az OSE, és ez most sem volt másképp. Pontosan azt kaptuk, amire számítottunk. Gyorsan kellett visszarendeződnünk védekezésben, mert labdaszerzésekből azonnal támadtak, és próbáltak üres dobóhelyzeteket kialakítani, vagy faultokat kiharcolni. Készültünk rá, hogy a lepattanózásnak fontos szerepe lesz, ennek ellenére tizenhat támadó lepattanót engedtünk nekik. Örülök, hogy sok kulcsjátékosunk jól teljesített a problémái ellenére. Nagy intenzitású mérkőzést nyertünk meg, ezért gratulálok a játékosaimnak, mert szívüket-lelküket beletették, főleg a hosszabbításban. Végig hittünk magunkban, és egy óriási győzelmet értünk el.

eredeti link