Hosszabbításos diadal után élnek a válogatott vb-reményei

A héten két világbajnoki selejtezőt játszott férfi válogatottunk. Csütörtökön, Eszéken az erősen tartalékos vendéglátók ellen borzasztó gyenge kezdés után öszekapta magát Ivkovics Sztojan legénysége, rövid időre át is vette a vezetést, de a kritikus szituációkban pontosabb hazaiak 74-69-re győztek. Vasárnap Hollandia ellen drámai csatában egy hosszabbításban kivívott győzelemmel, legjobbjaink életben tartották reményeiket a jövő évi világbajnokságra való kijutásra

Magyarország-Hollandia 91-86 (12-15, 22-17, 22-24, 22-25, 13-8)
Budapest, Tüskecsarnok, férfi világbajnoki selejtező, 2. kör, 5000 néző.

Magyarország: GOVENS 15/3, VOJVODA 22/15, BENKE 21/9, Allen 9/3, Keller 5.
Cs.: Perl 6, EILINGSFELD 11/3, Váradi 2, Horti.

A hollandok legjobb dobói: Franke 23/3, Van der Mars 19, Kloof 14/3.

A Tüskecsarnok telt házas közönsége előtt idegesen, kapkodva kezdett válogatottunk amely a 2. negyed közepéig futott az eredmény és ellenfele után. A félidő hajrájában, elsősorban Vojvoda tripláira építve sikerült fordítani és 5 pontos előnyt szerezni a szünetig.
A második félidőben egészen a találkozó hajrájáig kézben tartotta a meccset válogatottunk. Govens sziporkázott, Benke két tripla plusz büntetős akciót is bemutatott és Eilingsfeld is hasznosan, eredményesen játszott.
A záró etapban volt már 11 pontos is az előny, ám a hajrában legjobbjaink “ráültek” az eredményre, a remek fiiikai adottságú hollandok pedig betörésekből szerzett kosarakkal feljöttek. A végjátékban 4 magyar büntetőből 3 is kimaradt, a hollandok bravúr triplával, 4 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt hosszabbításra mentették a meccset.
A ráadásban Vojvoda klasszisa a mi javunkra döntötte el ezt a parádés, izgalmas összecsapást, amely kitűnő hírvetése volt a sportágnak. Férfi válogatottunk ezzel a sikerrel, életben tartotta reményeit, hogy kvalifikálja magát a világbajnokságra.

Fotó: hunbasket.hu

eredeti link