Hősies helytállás, kieső kulcsemberek, drámai bajnoki végjáték

Csapatunk messze a legjobb idegenbeli játékát nyújtva, de mérkőzés közben különböző okokból több meghatározó játékosát is elveszítve, kitűnő mérkőzést játszott és veszített végül el Debrecenben. Félő, hogy csapatunk kapitányát, Dénes Gabit és Fullert elveszítettük az évad hátralévő részére, drámai, enyhén szóval is embert próbáló bajnoki hajrá vár a srácokra
DEAC-Sopron KC  104-97 (31-18, 20-28, 21-22, 32-29)
Debrecen NB I, 1000 néző. V.: Cziffra, Farkas, dr. Mészáros.
DEAC: Dugat 11, MANIGAT 21/9, BORISZOV 31/15, IVOSEV 16, AMIGO 14.
Cs.: Velkey 4/3, Bognár 4, Kósa,  Omenaka 3.
Edző: Berényi Sándor.
SKC: WARNER 33/6, LEMAR 24/6, Takács 6/6, Dénes 5, GORDON 12.
Cs.: SUPOLA 12, Fuller 2, Wiggins 2, Molnár M., Werner 1.
Edző: Sabáli Balázs.
Amigo és Angelo büntetőpárbajával kezdődött a mérkőzés, a hazai center egy dobást értékesített a vonalról, irányítónk viszont nem hibázott. Kezdetben jobbára mi vezettünk, köszönhetően Dénes Gabi ügyes 2+1-es játékának. Nem egészen 3 perc alatt Norbi 2 faultot szedett össze Miloson, a hazaiak közönségünk korábbi kedvence jóvoltából egyenlítgettek, sőt fordítottak. Időkérésünk után Angelo 2+1-es akciójával visszaszereztük a vezetést. A szakasz közepén megtört a lendület, az alsó pozícióból játszó Miloson gyűjtögették játékosaink a személyiket, büntetőkkel elléptek a hazaiak. Velkey triplát dobott, és egy 10-0-s hazai futást tört meg büntetőivel Angelo. A szakasz hajrájában a debreceniek elkezdtek távolról is betalálni, csapatunkat ügyes betörésekkel Supola Zoli próbálta versenyben tartani. Kevés sikerrel, eladott labdáinkból fordulva, a negyed végén 13-mal vezettek a hazaiak.
Fuller labdaszerzésével, majd zsákolásával indult a második negyed, a bónuszt azonban nem tudta elvégezni játékosunk, mivel zsákolás közben Manigat lökte és rosszul esett – Angelo bedobta. Nagy dobópárbaj alakult ki, Brynton és Angelo tartotta 10 ponton belül csapatunkat. Utóbbi szóló utáni látványos zsákolásával 5 pontra feljöttünk, időt kért a DEAC. Supola Zoli rendezetlen védelem elleni kosárával egyetlen triplányira közelítettük meg ellenfelünket. Ivosev villanásaival tartotta szűk előnyét a DEAC. Több labdát eladtunk, Milos triplát dobott, technikait is kaptunk, egy 10-2-vel újra 10 pont fölé hizlalta előnyét ellenfelünk. A szakaszt egy 8-2-es rohammal zárva 5 pontra feljöttünk.
Rossz hír: a szünetben a csuklójára eső Fullert kórházba vitték, Dénes Gabi pedig – már a meccs előtt is bajlódott a talpával – jelezte, ő sem tudja folytatni. Félő, hogy légiósunknak csuklótörése, kapitányunknak pedig talpszalagszakadása van.
Alan szép kosarával indult a második félidő, 3 pontra csökkent hátrányunk, Wesley büntetőivel pedig 1-re zsugorodott. A folytatásban Amigo találataival tartotta szűk előnyét a DEAC, de tapadtunk a hazaiakra. Egészen addig, amíg újra nem jött pár eladott labda – könyörtelenül büntetve egy 10-0-lal, 11-gyel ellépett a DEAC, ráadásul Alan rövid időn belül két eladott labda után induló hazai akciót is sportszerűtlen hibát érő módon állított meg, ez pedig kiállítást jelentett, második játékosunkat veszítettük el. Hosszabb kosárcsendünket Wesley törte meg, ami újabb lökést adott. Angelo és Lemar jóvoltából egy 10-3-as részhajrával, 4-re közelítettük meg ellenfelünket. A szakasz végén Werner Vitya jelentkezett játékra, és fiatalos szemtelenséggel blokkolta Dugat dobását – 4 pontos hátránnyal vártuk a záró etapot.
Lemar távoli duplájával 2-re zárkóztunk föl, majd egy jó hazai büntető után, Brynton újabb kosarával 1-re. Manigat és Norbi “váltott” triplát, majd Milos szomorította három hármassal csapatunkat. Ez azonban nem törte meg megfogyatkozó együttesünket: Supola és Brynton, valamint Angelo remek megmozdulásai révén, a szakasz közepén egyenlítettünk, sőt ez utóbbi triplájával átvettük a vezetést.  Utána sajnos pár tiszta helyzet kimaradt, visszaszerezték a vezetést a hazaiak, ráadásul 2 és fél perccel a befejezés előtt Wesley (12-12 pontos és lepattanós dupla-duplával) kipontozódott. Úgy tűnt “elfogytunk”, egy 10-0-t produkált a DEAC. Norbi emelt még be egy triplát, majd Vitya egy jó büntetőjével egyetlen triplányira jöttünk vissza. Az utolsó percben faultokkal próbáltuk “késleltetni az idő múlását”, azonban a hazaiak 10-ből 9 büntetőt bedobtak, így nyertek.

eredeti link