Hétfőtől takaréklángon Ausztria

Ma délután Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatón beszélt arról, hétfőtől takaréklángra állítják az országot a koronavírus okozta szituáció miatt. Ez azt jelenti, hogy az éttermek, bárok és kávézók ugyan nyitva tarthatnak, de csak 15 óráig.

Az élelmiszerboltok, benzinkutak, trafikok, gyógyszertárak, drogériák és bankok a megszokott rend szerint működhetnek tovább. Azok az üzletek, melyek nem nélkülözhetetlenek a mindennapi lét fenntartásához, zárva lesznek. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter elmondta, az egész országban mindenhol látogatási tilalom lép életbe a kórházakban, kivételt képeznek a gyermekkórházak valamint a hospice-intézmények. A repülőforgalmat leállították Spanyolország, Franciaország és Svájc irányába is.

Sebastian Kurz, osztrák kancellár

A közösségi médiában több helyen is hamis híresztelések kaptak szárnyra, de Karl Nehammer belügyminiszter megnyugtatott mindenkit, az élelmiszerboltok nyitva lesznek, teljes karanténra nem kell számítani. Az oktatási intézményekben viszont hétfőtől szünetel a tanítás.

Eközben 7-re nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma Burgenlandban. A 4 tagú szlovák család mellett 2 nezsideri járásbeli férfi betegedett meg, ők házi karanténban vannak. Egy újabb beteget a Nagymartoni járásban diagnosztizáltak, az 52 éves férfi szintén a tiroli Ischgl egyik bárjában fertőződött meg. A felsőőri kórház neurológiai osztályát pedig lezárták, mert ott is felmerült valakinél a koronavírus gyanúja.

The post Hétfőtől takaréklángon Ausztria appeared first on Ikvahír.

eredeti link