Hazai bajnoki premier – győzelmi reménnyel és sok bizonytalansággal

Holnap este 20 órától, a Jászberény csapata ellen játssza első hazai bajnoki mérkőzését csapatunk. A találkozó előtt nagyon sok a bizonytalanság, mind saját házunk táján, mind pedig az ellenfelet illetően

– Hogyan tette túl magát a csapat a múlt hét végi oroszlányi, már-már megnyert meccs hosszabbítás utáni elveszítésén?
– Annak a mérkőzésnek kapcsán, a holnapi találkozó tükrében próbáltam a pozitívumokat kiemelni. Főként azt, hogy  az első harmincöt perc játékára lehet alapozni, építeni.

– A múlt hétvégi találkozón, különböző okokból egy csapatra való játékost voltunk kénytelenek nélkülözni. A hazai bajnoki premieren már bővebb rotációra számíthat?
– Bevallom, jelen pillanatban még nem tudom. Tény, hogy sajnos vannak sérült és beteg játékosaink egyaránt, de hogy kire számíthatok, az valószínűleg majd csak a meccs előtt derül ki. Az egyébként, hogy kevesen vagyunk, az edzésmunkában is gondot jelent, nem igazán tudunk öt-öt ellen gyakorolni – de ez van, így kell megpróbálni a legtöbbet kihozni magunkból.

– Az ellenfél, a Jászberény még nem játszott bajnoki mérkőzést, ez kinek lehet előny?
– Ez akárhogy “elsülhet”. Nyilván van az ellenfél játékosaiban már egy jó adag “éhség”, hogy végre tétmeccset játsszon, ugyanakkor egészen más bajnoki, mint edzőmeccset játszani – mi már egyen túl vagyunk.

– Mennyire tudtak felkészülni így az ellenfél játékából?
– Információink természetesen vannak róluk. Akadnak tapasztalt játékosaik a külső sorukban, valamint távolról is veszélyes, jól dobó magas embereik. Van egy alapelképzelés, mivel tudjuk felülmúlni őket, de persze minden a pályán dől el.

– És nagy vonalakban mégis mi vezethet sikerre holnap este?
– Elsősorban a negyven percen át tartó folyamatos, koncentrált játék, küzdés, elszántság. Emellett fontos,  hogy a srácok ki nem kényszerített hibákkal, eladott labdákkal ne könnyítsék meg az ellenfél dolgát, valamint hogy szurkolótáborunk most is, ahogy az előző évadban is hatodik emberként álljon a fiúk mellett-mögött.

eredeti link