Győzelemmel az újabb hazai meccs(ek)ért

Szerdán este 19 órától a Kecskemét csapatát fogaduk a középházi középszakasz utolsó hazai összecsapásán

Fiaink a legutóbbi találkozón erősen tartalékosan – a teljes keretből Fuller, Norbi és Wesley nélkül – hősiesen küzdve egy sokáig emlékezetes találkozón, kétszeres hosszabbítás után maradtak alul a paksiakkal szemben.
Nyilván nem lehetett könnyű felrázni a társaságot egy ilyen vereség után, de edzőnk ezt már azonnal a találkozó befejezése után megpróbálta: “Közvetlenül a mérkőzés után azt mondtam a játékosoknak, hogy a vereség ellenére ne lógassák az orrukat, járjanak bátran emelt fővel, emberfeletti volt amit kitettek a pályára, ráadásul továbbra is van esélyünk a palyoff-ba jutni”.
Az amúgy is tartalékos csapatunkból a Paks ellen 44 pontot “szóró” Angelo Warnert a hosszabbításban bokasérülés miatt letámogatták – de még visszatért. Edzőnk ennek kapcsán kifejtette: nem múlt el nyomtalanul az a bokasérülés, de Angelo – bár hétfőn nem edzett – kemény srác, biztos benne, hogy ott lesz a pályán holnap este. Más a helyzet a paksiak elleni meccset kihagyó centerünkkel, Wesley-vel. Az ő sérült vádlijának állapota szombat óta sokat javult , de hogy játszhat-e az még kérdéses.

Sabáli hangsúlyozta: még mindig van esély a rájátszásba kerülni, de ehhez mindenképpen le kell győzni a Kecskemétet. Azt a Kecskemétet, amely az alapszakaszban ugyan kétszer is legyőzött minket, mindkétszer 1-1 ponttal ám amelyet a középszakaszban idegenben sikerült “elkapni”. Amennyiben ez holnap is sikerülne, az egymás elleni összevetésben jobban állnánk riválisunknál és még akár ez is fontos lehet… A szerda esti lesz az utolsó hazai mérkőzésünk a középszakaszban, de edzőnk reméli, hogy nem az utolsó hazai meccsünk az egész évadban, azaz bízik benne, hogy a csapat be tudja verekedni magát a legjobb 8 közé a playoffba. Ehhez azonban holnap a szombatihoz hasonló mentalitással és színvonalon kellene játszani – mindkettő, akárcsak tartalékosan felállva a Kecskemét legyőzése – nagyon nehéz feladatnak ígérkezik. Edzőnk már a szombati meccs utáni nyilatkozatában is kiemelte, hogy fiai mennyi segítséget, támogatást kaptak a szurkolóktól, ami nagyon sokat jelentett, segített. Nos, ez holnap is rengeteg erőt adhat egy hasonló teljesítményhez, egy esetleges bravúrhoz…

eredeti link