Francia kapcsolat

Az előző évadban a francia másodosztályban kosarazott, és ott két csapatban is megfordult csapatunk amerikai hátvédje, Brynton Lemar. A felsőőri edzőmeccsen 17 pontig jutó játékosunkkal, a vele Franciaországban történetekről is beszélgettünk

– Hogy látod, melyik a jobb bajnokság, a francia másodosztály, vagy az amerikai, egyetemi? – kérdeztük “bemelegítésként” Bryntont.
– Úgy gondolom, a francia – felelt hátvédünk. Nagy iramú a játék, mint az amerikai egyetemi bajnokságban, de amíg az NCAA-ban fiatal amatőr egyetemisták játszanak, addig Franciaországban, már a másodosztályban is sok a tapasztalt, rutinos profi kosaras, akik a játékot már jobban átlátják.

– Franciaországban két csapatban is játszottál, előbb a Nancy, majd a Caen együttesében. Hogy alakult ez így?
– A Nancy elnöke egy nappal azután, hogy aláírtam a klubhoz a szerződést, elhunyt. Elkezdtük a szezont, nem is ment rosszul a játék, de az új vezetőség tapasztaltabb játékosokat szeretett volna a csapatban látni, ezért a helyemre egy harminckét éves játékost vittek. Pedig jól, nyolc győzelemmel és három vereséggel álltunk. Jókor jött nekem a Caen megkeresése, a szezon második felét ott töltöttem. Úgy érzem, minden szempontból nagyon sokat tanultam a francia másodosztályban.

– Hogy érzed, milyen fizikai állapotban érkeztél Sopronba?
– Nem “hagytam el” magam, folyamatosan edzettem. Volt, hogy egyedül, erőnléti munkát, vagy dobógyakorlatokat végezve és volt, hogy több profi kosarassal együtt játszottunk, így úgy érzem, jó állapotban vagyok.

– Az NBA-ben van kedvenc csapatod, játékosod?
– Csapatom van, mégpedig a Lakers. San Diego-ban élek, amelyhez az NBA-városok közül Los Angeles van a legközelebb. Sajnos az utóbbi években nem igazán ment neki, a város másik együttese, a Clippers sikeresebb volt. Ennek ellenére a hagyományai miatt is a Lakers a népszerűbb. Most ráadásul, hogy LeBron James is a Lakershez igazolt, nagy reményekkel várom az NBA-szezont.

– A szabadidődben mivel szeretsz foglalkozni?
– Imádok filmeket nézni, és e tekintetben “mindenevő” vagyok. Szeretem a horrort, a sci-fi-t a vígjátékokat és az akciófilmeket is.

Fotó: gunners.at

eredeti link