Fiatal játékosunk a korosztályos válogatottban

Bekerült az U18-as fiú válogatottunk szűkített keretébe és játszik a szlovákiai Léván zajló Challenger tornán, a Soproni Sportiskolában nevelkedett, de csapatunk keretébe felkerülő Csendes Péter. Fiataljaink felemás módon kezdték a tornát

Első mérkőzésükön hihetetlenül görcsösen, idegesen, tompán játszva igen nagy verésbe szaladtak bele fiataljaink, akik súlyos, 31 pontos vereségbe szaladtak bele a bolgárok ellen (82-51). Csendes Péter ezen a mérkőzésen csereként pályára lépve, bő 18 percet játszva pontot nem szerzett, 4 alkalommal próbálkozott kosárszerzéssel. Ugyanakkor 4 gólpasszával, ezen a csapat számára rosszul sikerült meccsen az együttes legjobb előkészítőjének bizonyult.
A második mérkőzésen, tegnap este Írország ellen javítottak fiataljaink, akik a 31 pontos vereségre 34 pontos (95-61) győzelmet arattak. Péter közel 18 percet játszott, pontot ezúttal sem dobott, de ismét “kézbesített”4 gólpasszt, és egyet ne felejtsünk el!, a tornán szereplő játékosok többsége 2003-as, míg Péter 2004-es születésű.
Az, hogy U18-as válogatottunk a felső, vagy az alsó ágon folytatja-e lévai Challenger-tornát a mai bolgár-ír meccsen derül majd ki. Az eddigi eredmények alapján a papírforma bolgár sikert vetít elő, és amennyiben ez valóban így alakul, fiataljaink a csoport 2. helyén továbblépve, a keresztjátékban a torna másik csoportjának – Románia, Svájc, Szlovákia, Ukrajna – győztese ellen folytatják.

eredeti link