Fájó vereség Szegeden

A második negyed elején a játékunkban beállt rövidzárlatot után, csapatunk végig futott az eredmény és a szegedi csapat után. Igazán csak a 4. negyedben “harapott” úgy a társaság, mint a DEAC ellen egész meccsen, így a hatalmasat küzdő és jól is játszó hazai gárda megérdemelten győzött
Naturtex SZTE Szedeák – SKC 96-89 (25-26, 25-15, 23-21, 23-27)
Szeged, 500 néző. V.: Cziffra, Ádám, Győrfy.
Szeged: BOLTICS 9, VÁGVÖLGYI 15/6, BELLOT-GREEN 26/12 , Juhos 9/3, SULOVICS 24.
Cs.: KERPEL-FRONIUS  9/3, Révész 4, Bonifert.
Edző: Andeljko Mandics
SKC: WARNER 21/6, Lemar 10, Takács 9/9, GILBERT 20/3, GORDON 14.
Cs.: Supola, WIGGINS 12, Molnár M.3/3.
Edző: Sabáli Balázs.
Csapatkapitányunk, Dénes Gabi nélkül készültünk a szegedi találkozóra, védekezésünk oszlopa betegen Sopronban maradt, reméljük vasárnapra, az Alba elleni meccsre meggyógyul.
Angelo ziccerével sikerült megszerezni a vezetést, kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. Norbi két triplájára építve ha szűken is, de vezettünk, a hazaiak centereik, Juhos és Sulovics, valamint a fiatal Vágvölgyi révén rendre feleltek kosarainkra. Amikor 1 pontra feljött a Szeged, jól jött Lawrence hármasa, de a szakasz hajrájában ledolgozta hátrányát a felszabadultan, jól játszó hazai gárda. Norbi triplájára Bellot-Green felelt hármassal. A szakaszt a végén Alan két kosarára építve sikerült minimális előnnyel zárni, kár, hogy a legvégén Lawrence sportszerűtlen hibája után 1-re feljött a Szeged.

A második negyed elején Juhos és Sulovics kosaraival fordított a Szeged. Tompán játszottunk, nem úgy Kerpel-Fronius akinek ügyes megmozdulásai révén egy 9-2-vel indítva a negyedet elléptek a hazaiak. Hiába villant Brynton és Lemar, gyengén védekeztünk, mindenre feleltek és tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket a hazaiak, akiknél parádéztak a magyar fiatalok. A szakasz közepén 9 pontosra nőtt hátrányunk, érthető volt az időkérés. Wesley villanásaival egy 6-0-lal ugyan feljöttünk 3 pontra, de ez rövid fellángolásnak tűnt, a félidő vége újra  a hazaiaké volt, akik 9 pontos előnnyel térhettek pihenőre.

Sajnos az első félidei játék és hozzáállás nyomokban sem emlékeztetett a pár nappal ezelőtti, DEAC ellen látottra. Wesley büntetőivel kezdődött a második félidő, majd Angelo is betalált. Volt labdánk még közelebb kerülni, de kapkodtunk, Juhos triplával büntetett. A találat, amely után újabb eladott labdáinkból könnyű kosarakkal növelte előnyét a Szeged, egy 11-2-es rohamot vezetett fel, 14-gyel megugrottak a hazaiak. Hosszabb kosárcsendünket Lawrence törte meg, ez csapatunk részéről – amelynek élére Angelo állt – egy 8-0-s “részhajrá” kezdetét jelentette. Feljöttünk 6-ra, amikor Bellot-Green dobott “gyilkos” triplát. Ezzel ki is rángatta a hullámvölgyből csapatát, az ő és Sulovics kosarainak köszönhetően 11 pontos előnnyel várhatta a záró etapot a Szeged.

Ez Alan kosarával indult – a bónusz ismét kimaradt – amelyre Sulovics felelt. Molnár Marci hármasa adott némi reményt, de képtelenek voltunk kivédekezni a hazai akciókat. A negyed közepéig tartotta 10 pont körüli előnyét a Szeged, amikor Gilbert lépett elő és egy 6-0-s rohamot vezényelve 6-ra hozta föl csapatunkat – időt kért ellenfelünk. Triplaeső következett, Vágvölgyi és Bellot-Green egy-egy triplájára Angelo felelt két hármassal, Lawrence kosarával 3 perccel a vége előtt 4 pontra feljöttünk, de a Boltics-Sulovics kettős átlendítette a holtponton a Szegedet, amely megérdemelten győzött az igazán csak a végére felpörgő csapatunk ellen.

eredeti link