Fájó, sima hazai vereség az újonc Oroszlánytól

Rossz ritmusban, nagyon gyengén, görcsösen, erőlködve játszva, 25 perc alatt több, mint 20 pontos hátrányba kerültünk az újonc Oroszlány elleni alsóházi rangadón, hazai pályán. Pitts kiállítása után volt néhány jó percünk a 3. negyed közepe táján, de ezt nem tudtuk átmenteni a záró etapra, így simán kikaptunk csapatként sokkal jobb újonctól
SKC – OSE Lions  61-82 (15-18, 16-27, 21-20, 9-17)
Sopron, NB I, 1.500 néző.
V.: Földházi, Török, Goda.

Sopron: Pitts 8. SUPOLA 13/3. Rivers 3/3, Jones 4, Carter 8.
Cs.: Thompson 21/3, Takács, MOLNÁR 4,  Werner, Fazekas, Élő, Schöll.
Edző: Sabáli Balázs

Oroszlány: ILLÉS 16/6, ABELL 12, RIZVIC 19/6,  Zsíros 3/3, BOZOVIC 16.
Cs.: Washington 5, Garamvölgyi, MOHÁCSI 9/9, Demeter, Hayes 2, Anda, Kucsora.
Edző: Sebastjan Krasovec
Rizvic betörésből dobott kosarára Jones felelt közelről. Gyorsan jöttek az első magyar pontok is, Illés triplája után Supi volt eredményes betörésből. Itt sajnos “megálltunk”, ritmust vesztettünk támadásban, kapkodni kezdtünk és a higgadtabban, pontosabban kosarazó Oroszlány egy 7-0-lal ellépett, érthető volt stábunk időkérése. Centerünk, Eric villanásával faragtunk a hátrányon és volt esély tovább csökkenteni, de eladott labdából könnyű ziccert kaptunk. A padról érkező Bernard jóvoltából, aki duplával, majd ügyes támadás végén triplával jelentkezett, 3-ra feljöttünk. A fellángolás sajnos csak rövid ideig tartott, a szakasz hajrája egyénieskedő, erőlködő játékot hozott a részünkről. Szerencsére ezúttal “hátul”, azaz védekezésben rendben voltunk, így Abell vezette ellenfelünk nem tudta ezt kihasználni. A szakasz végén labdaszerzés után Molnár Marcell volt eredményes, 3 pontos hátránnyal zártuk az első 10 percet.

Bár Jones gyönyörűen szerelte Bozovicot, Mohácsi a második etap elején triplával megduplázta ellenfelünk előnyét, bő 2 perc elteltével pedig 8 pontosra nőtt a hátrány, újból időt kellett kérnünk. Újra a magát “összekapni próbáló” Bernard villant, de az OSE-nak mindenre volt válasza. Miközben újra eladtuk a labdákat, a szakasz közepén 12 pontosra nőtt, az ekkor Bozovic és Abell vezette Oroszlány előnye. Sajnos egy jó megmozdulásra általában 3 rossz jutott, így aztán az önbizalom is elillant több játékosunknál. Ez abban nyilvánult meg, hogy tiszta dobóhelyzetekből a labdával együtt a felelősséget is tovább passzolták, bár a szurkolók próbálták buzdítani a srácokat. A félidő hajrájában Pitts és Thompson büntetőivel 10 ponton belülre kerültünk, de a végén újra jöttek a hibák elől és hátul. Hiába dobott bravúrkosarat Supi, az erőlködő Pitts technikaija utáni büntetővel csapatunk tetemes, 14 pontos hátránnyal és némi füttyszó kíséretében vonult az öltözőbe. Az első félidőben 5 gólpasszra volt 10 eladott labdánk, triplamutatónk pedig 1/11 volt.

Abban bízhattunk, ennél csak jobb jöhet… ehhez képest Bozovic pöcijével indult a második félidő és ez egy 6-0-s vendég rohamot indított útjára, amellyel 20 pontos lett a hátrány és időt kértünk. Pitts szerezte első kosarunkat, könnyedén felelt rá Hayes. Pitts ellen sportszerűtlen hibát ítéltek és mivel volt már egy technikaija, a kiállítás sorsára jutott. Az oroszlányi zónát Supi ugyan átdobta triplával, ám a Illés-Rizvic-Bozovic trió révén a szakasz közepén 24 pontosra nőtt az újonc előnye. Bernard amolyan “egyszemélyes kommandóként”, ügyes egyéni akciókkal és büntetőkkel egy 10-0-s rohamot vezényelt, időt kértek a vendégek, de megjött szurkolóink hangja. Valamit megéreztünk, Molnár Marci újra villant. Az Oroszlány hosszabb kosárcsendjének Washington vetett véget egy 2+1-es játékkal. A szakasz végén sajnos több tiszta helyzet is kimaradt. A szakasz Supi büntetőivel és 13 pontos OSE-vezetéssel zárult, bár egy ponttal megnyertük a negyedet.

A negyediket eladott labdákkal kezdtük, ellenfelünk köszönte szépen, Mohácsi és Bozovic révén egy 6-0-lal kezdve közel 20 pontosra hizlalta előnyét. 2 és fél perc elteltével az ezúttal abszolút vezérré előlépő Supi szerezte első pontjainkat a szakaszban, majd egy tripla formájában a 34. perc elején Demetre saját első pontjait. Időt kértek a vendégek, a remekül játszó Illés pedig a szakasz közepén egy triplával, majd egy duplával eldöntötte a meccset. A végén mindkét csapatban a cserék játszottak, Schöll Ricsi személyében újoncot avattunk. Lefújáskor szurkolóink rövid, de kemény kritikát fogalmaztak meg.

Sabáli Balázs, vezetőedző: Nem fogom a mérkőzést elemezni, mindenki látta és van véleménye, nekem is. Ez a mai teljesítmény, az én személyem ellen szólt. Le fogunk ülni a vezetőséggel, mert változások kellenek. Vállalom a felelősséget, de sajnálom, hogy így alakult, már az elején elrontottuk az egész szezont. Szerintem a napokban meg fog jelenni egy hivatalos tájékoztatás a továbbiakról.

eredeti link