Évkezdés az éllovas ellen

Az új év első mérkőzésén a bajnokság jelenlegi listavezetőjét, a legutóbbi mérkőzésén Szombathelyen, a Falco otthonában diadalmaskodó Szolnok együttesét fogadja holnap csapatunk

Az utóbbi napok edzésmunkájában az aktuális ellenfél, jelesül a Szolnok játékából, játékosaiból való minél hatékonyabb felkészülés mellett a szokottnál nagyobb hangsúlyt kapott csapatunknál a saját játék, a saját taktika “átvétele”. Ennek célja új centerünknek, James Padgettnek a csapatba történő beépítése.
Edzőnk Kostas azt fejtegette, hogy a sok idegenbeli meccs után csapata zsinórban hármat is saját pályáján játszhat(ott), ám ezeket éppen az első három helyezett, a Falco, a Szeged és a Szolnok ellen. Szakvezetőnk szerint az Olaj ellen is ugyanazzal a harci tűzzel, elszántsággal kell pályára lépni, mint az előző mérkőzéseken, csak ezzel a mentalitással lehet esély a bő kerettel rendelkező, remek képességű játékosok sorát felvonultató Olaj ellen. Kiemelte: az irányító, Warner képességei Sopronban is jól ismertek, Cakaron képzett center és a következő riválisnak vannak távolról remekül dobó játékosai, tapasztalt, magyar válogatottjai is. Flevarakis mester szerint kulcskérdés lesz az egyéni felelősségvállalás védekezésben, támadásban pedig jóval pontosabban, kevesebb hibával kellene játszani, mint legutóbb a Szeged ellen. E tekintetben kiemelte, hogy főleg az eladott labdák számát kellene csökkenteni, hogy ne dobhasson könnyű, “olcsó” kosarakat ellenfelünk.

eredeti link