Erősen tartalékosan, de szinte erőn felül

Erősen tartalékosan, csaknem egy csapatra való meghatározó játékosunkat nélkülözve is remekül helytálltunk, a kiváló erőkből álló Falco ellen a Krasznai emlékmérkőzésen. Az első félidő kiváló volt, de a hajrára elfáradtak a srácok, a bővebb rotációval játszó Falco jobban bírta a végét
SKC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 74-77  (21-17, 25-19, 18-25, 10-16)
Sopron, Krasznai emlékmérkőzés, 400 néző
V.: Pálla, Frányó, Kulcsár

SKC: Dillard 16/9, THOMPSON 17, BOROSZOV 12/6, Sitku, WIDEMAN 18
Cs.: Fazekas 5/3, HALÁSZ 6/6, Takács

Falco: Doktor 5/3, Váradi 7/3, Benke 6/6, Bruinsma 5, SEACY 17
Cs.: ANDERSON 14/12, Dancsecs, Perl 4, MILOSEVICS 8, LAKE 11, Kovács B.

Erősen tartalékosan, Supi, Jogi, Vitya, valamint Bagó Martin nélkül vártuk a remek erőkből álló szombathelyi együttest.
Bernard szép duplájával, majd Milos büntetőivel 4-0-ra elléptünk, de egy triplával és egy zsákolással fordított a Falco. Újra a mi pillanataink következtek, a láthatóan remek formában lévő Bernard vezetésével egy 9-2-t repesztettünk, hatékonyan is védekezve. A szakasz közepén kicsit “túlpörögtünk” és eladott labdáink után feljött a Falco. A negyedet Bernard újabb villanásainak köszönhetően 4 pontos előnnyel zártuk, légiósunk 15 pontot “vágott” az első 10 percben, ám 3 személyivel állt.

A második etapot kényszerből kifejezetten alacsony szerkezettel kezdtük, de Ákos szép hármasával. Aztán az ekkor legmagasabb játékosunk, Milos is beemelt egy triplát, 10 ponttal elléptünk. Csabi triplája után tovább “nyílt az olló”, a védőlepattanóknál érződött a szerkezeti hiányosság, az azokból dobott kosarakkal tartotta magát ellenfelünk. A szakasz közepén Milos pillanatai következtek, triplát majd duplát dobott, Ákos pedig ügyesen játszott a társak keze alá. A szünetben erőn felül teljesítő csapatunk 10 ponttal “ment”, centerünk, Tyler pedig szinte észrevétlenül jutott el csaknem dupla-dupláig (9 pont, 10 pattanó).

Elég “tompán” kezdtük a második félidőt, Seacy közeli kosaraira építve a 3. negyed közepén fordított a Falco. Ákos, ahogy az első, a második félidőben is dobott gyorsan egy triplát. Ez felrázta a csapatot, a szakasz hajrájában  Tyler kosaraival visszavettük a vezetést, az ekkor leginkább Anderson tripláira építő Falco ellen.

A záróetapban kezdett érződni a fáradtság tartalékos csapatunkon, 10-0-lal indítva a szakaszt fordított a Falco. Első pontjainkat 3 és fél perc elteltével dobta KD. A hajrában a három negyeden át elég görcsösen játszó irányítónk, két remek triplával visszavette a vezetést csapatunknak, de a végét ellenfelünk bírta jobban.
A mérkőzés legjobb játékosa címet megérdemelten nyerte el centerünk, Tyler Wideman, aki egy igencsak “izmos”, 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást.

eredeti link