Első légiósunk: hátvéd Puerto Rico-ból

Megvan csapatunk első idegenlégiósa a 2022-23-as évadra. A 23 éves Puerto Rico-i Eric Ayala egyetemi évei után, Európában újoncként, rookie-ként csatlakozik majd csapatunkhoz

A 23 éves, 196 centi magas, 91 kilós, jó alkatú kosaras elsősorban hátvéd, de adott esetben irányító poszton is bevethető. A szakvezetőnk, Kosztasz Flevarakisz szorgalmazására szerződtetett játékos utolsó egyetemi évében a jónevű Maryland egyetemen az előző évadban – amely neki az utolsó egyetemi szezonja volt – 14,7 pontot, 4,7 lepattanót és 2,1 gólpasszt átlagolt. A Maryland egyetemről korábban is jó néhány NBA-játékos került ki, a jelenlegiek – négyen vannak – közül, talán az Atlantából nyáron Sacramentóba igazoló bedobó, Kevin Huerter a legismertebb.
Csapatunknak egyébként volt már Puerto Rico-i játékosa, a valamivel idősebb szurkolók, úgy véljük összességében jó emlékekkel gondolhatnak vissza leendő játékosunk másfél évtizede csapatunkban megforduló, és egyébként mind a mai napig aktív irányító-honfitársára, Alvin Cruzra.

Összefoglaló új játékosunk megmozdulásiból ITT>>>

Fotó: https://delawarelive.com

eredeti link