Elkezdtük…

Délelőtt erőfelméréssel, este pedig egy labdás edzéssel elkezdte a felkészülést a 2020-21-es évadra csapatunk magyar állománya

A kinti kánikula után valóságos felüdülés volt a srácoknak délelőtt belépni a Speedfit tágas, légkondicionált fitnesztermébe. Kis bemelegítő biciklizés után az új erőnléti edző, Pető Edina vezetésével végezték az erőfelmérő feladatokat a játékosok.
Tartsunk egy kis névsorolvasást: Bagó Martin, Csátaljay Barna, Fazekas Csabi, Halász Ákos, a szerb származású Popadic Miljan, Schöll Ricsi, Supi, azaz Supola Zoltán, Takács Norbi és Werner Vitya állt edzésbe csütörtök délelőtt.
Másodedzőnktől, Bors Miklóstól, megtudtuk, hogy görög vezetőedzőnk, Kostas Flevarakis jövő hét közepén, 18-án vagy 19-én érkezik majd Sopronba. Az addig – a felkészülés első napjaiban – elvégzendő feladatokról, természetesen egyeztettek. Ez a hét a tervek szerint, a felmérések után – vár egy állóképességi felmérés is a srácokra – még amolyan “ráhangoló” jellegű lesz, kontaktmentes gyakorlatokkal, de pénteken és szombaton is 2-2 edzéssel. Ennek megfelelően este a Novomatic Arénában, rekkenő hőségben labdás edzéssel hangolódtak a fiúk.

Bár idegenlégiósainknak csak szeptember 1-től él a szerződésük, Pojbics Szabolcs ügyvezető tájékoztatása alapján valószínű – különösen a két amerikai, Kevin Dillard és Bernard Thompson esetében -, hogy jóval előbb, akár már a jövő héten megérkezzenek Sopronba és edzésbe álljanak. Két tengerentúli kosarasunk nagyon is hajlik rá, hogy mielőbb útnak induljon, talán mert a koronavírus szempontjából Magyarországot biztonságosabbnak tartják hazájuknál. Beutaztatásukkal az a klub vírushelyzettel kapcsolatos terve, hogy ők még Amerikában, indulásuk előtt végezzenek el egy koronavírus tesztet és amennyiben az negatív, Sopronba érkezésük után itt helyben még egy tesztet elvégeznek rajtuk. Ha ez is negatív, akkor nem kell házi karanténba vonulniuk és edzésbe állhatnak. A vezetőség reményei szerint augusztus második felében harmadik légiósunk, közönségünk nagy kedvence, Jogi, azaz a litván Tauras Jogela is csatlakozhat a csapathoz.

Keretünk még nem teljes, egy középjátékost meg szerződtetni akar a vezetőség. Jelöltek, kiszemeltek vannak a center posztra, a szak- és a klubvezetés dolgozik azon, hogy a megfelelő tudású és mentalitású centert, mielőbb megtaláljuk.

eredeti link