Egyről a kettőre, idegenben

Szombaton 18 órától Kaposváron játszik bajnokit csapatunk. Ősszel, Sopronban simán 79-57-re győztünk a somogyiak ellen, holnap idegenben is megpróbáljuk…

Edzőnk, Sabáli Balázs úgy véli, sem az őszi meccsből, sem pedig a Kaposvár utolsó előtti, 13. helyezéséből nem szabad kiindulni. Kiemelte, az őszi meccs óta jelentősen átalakult a Kaposvár, amely az együttesben korábban sikeresen szereplő amerikai irányító, Ubilla újbóli szerződtetésével, továbbá a Falcótól igazolt fehérorosz erőcsatár Pusztahvar megszerzésével sokat erősödött. Ez már a játékukon is látszik, sokkal szervezettebb, dinamikusabb lett a somogyi csapat, mint a szezon elején volt.
Szakvezetőnk úgy véli, ahhoz, hogy nyerjünk Kaposváron, kulcskérdés Ubilla és a pár éve nálunk szereplő Spica játékkapcsolatát hatástalanítani. Persze nem csak ők jelenthetnek veszélyt, az amerikai hátvéd Johnson bármikor képes 20 pont körül dobni, a rutinos Hendlein Roland pedig a palánkok alatt nagyon hatékony.


Csapatunknál a heti edzésmunkában a Kaposvár elleni felkészülés mellett, a múlt héten érkező új légiósunk Makinde London – becenevén Kinde – beépítése volt a fókuszban.
Edzőnk azt reméli, mindkét területen sikeresen dolgozott a héten a társaság, amely nyerni utazik a somogyi megyeszékhelyre, a szezonbeli második idegenbeli győzelem megszerzéséért.

eredeti link