Egy félidőn át tartottuk a lépést

Szünetig jól tartottuk magunkat a rájátszást az élről váró Körmend otthonában, a második félidő elején azonban bajnokaspiránshoz méltó játékkal, eldöntötte a maga javára a negyeddöntő első összecsapását  a Körmend
Egis Körmend – Sopron KC 104-72 (27-23, 29-21, 34-16, 14-12)
Körmend 2.200 néző. V.: Földházi, Goda, Pozsonyi.

Körmend: PRICE 23/15, BRADFORD 12/6, FERENCZ 13/12, HAMMONDS 17/9, Delas 8.
Cs.: CSORVÁSI 11, Thames 8, Takács 3/3, Lajsz 4, Kiss M. 3/3, Kiss B. 2, Oroszi.
Edző: Matthias Zollner.

Sopron: WARNER 18/3, SUPOLA 14/6, LEMAR 11/9, Wiggins 8/3, GORDON 12.
Cs.: Molnár 6, Dénes, Werner, Buzsáki 3/3, Élő.
Edző: Sabáli Balázs.

Hammonds, Price és Ferencz révén gyorsan beemeltek három triplát a hazaiak és 11-5-re elhúztak, de nem “estünk szét”, hanem Brynton villanásaival gyorsan szorossá tettük a meccset. A szakasz közepén Ferencz újabb két triplát beemelt, ráadásul a padunk technikait is kapott, ismét ellépett a Körmend. A negyed hajrájában elsősorban centereink, Alan és Wesley jóvoltából tartottuk a lépést a hazaiakkal.

Talán palánk alatti játékosaink eredményességét látva váltott két centeres felállásra ellenfelünk, amely Csorvási vezérletével ismét megugrott. A pihenőjéből visszatérő Supi villanásaival maradtunk “látótávolságon” azaz 10 ponton belül, ám a nagy dobópárbajt hozó szakasz végén 10 pont fölé nőtt a hazai előny.

Szünet után sajnos a kelleténél tovább “maradtunk bent” az öltözőben és a hazaiak ezt remek csapatjátékkal, a Bradford-Price-Hammonds trió vezérletével könyörtelenül kihasználva “repesztettek” egy 24-6-os 5 percet. Ezzel gyakorlatilag eldöntötték a párharc nyitó összecsapását, ebben az időszakban lepattanózásban is alaposan felülmúlva csapatunkat. Helyzetünket nehezítette, hogy Angelo  egy ütközés után lebicegett, szerencsére később visszatérhetett.

A mérkőzés a 3. negyed közepére gyakorlatilag eldőlt, ezt követően már mindkét szakvezető a keddi, várhatóan – és remélhetőleg – sokkal kiélezettebb soproni összecsapásra gondolva, többnyire csapata kiegészítő játékosainak adott bizonyítási lehetőséget. Nálunk Buzsáki Bence vétette észre magát egy triplával.

Matthias Zollner: – Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, azt játszottuk, amit a találkozó előtt megbeszéltünk. Különösen a második félidőben alkottunk maradandót. Készülünk a következő mérkőzésre, fontos, hogy komolyan vegyük a soproni meccset is, mert ha nem koncentrálunk eléggé, kellemetlen meglepetés érhet bennünket.

Sabáli Balázs: – A Körmend megérdemelten győzött, mi megijedtünk a lehetőségtől. Nem lehet egy találkozót megnyerni úgy, hogy gyakorlatilag fault nélkül védekezünk. A rájátszásban a pontkülönbség nem számít, kedden meg akarjuk mutatni, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani. 

eredeti link