Egy félidő alatt eldőlt – “lepattantunk” az Albáról

A nagyon visszafogott, halovány, tompa 2. negyedbeli játékunk miatt simán kikaptunk az Alba otthonában, a folytatásban ennél minden tekintetben jóval több kell

Alba Fehérvár – SKC 95-71 (25-18, 30-9, 24-21, 16-23)
Székesfehérvár, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Földházi, Tóth C., Győrfy

Alba Fehérvár: TURNER 18/9, CURRY 14/3, Vojvoda 8/3, DAVIS 13, OMENAKA 11
Cs.: AHMAD 16, Lukács 5/3, Takács Martin 2, Csorvási 4, Takács Milán 4, Markovic, Kass
Edző: Forray Gábor

Sopron KC: ELMORE 27/12, Thompson 6, Borisov, Jogela 4/3, Werner 2
Cs.: PADGETT 14, Fazekas, Sitku, TAKÁCS N. 14/12, Supola, Bagó 2
Edző: Kostas Flevarakis

Két helyen is változtatott Kostas a szerdai kezdő ötösön, Csabi illetve Padgett helyett bekerült Milos és Vitya. Vojvoda a hazaiaknak szerzett vezetést, majd Curry büntetői után Vitya kiosztásából új irányítónk Jon emelt be egy triplát vagy 8 méterről. Nem sokkal később egy újabb hármassal a vezetést is megszerezte csapatunknak, ám a többiek nem találtak be, így a szakasz közepén egy Turner és Curry vezette 12-0-lal elhúzott az Alba. Sajnos egyik legbiztosabb kezű játékosunk, Milos is kihagyta a büntetőket, érthető, hogy időt kért edzőnk. Hosszú kosárcsendünknek Bernard vetett véget és Padgett is betalált, de az Alba Davis kosaraival tartotta 10 pont körüli előnyét. A szakasz végén két új játékosunk, Elmore és Padgett révén kicsit közelebb kerültünk a hazaiakhoz, akiktől Vojvoda villant hármassal.

Közel másfél perc elteltével Davis szerezte a 2. negyed első kosarát, majd Turner hármasával ismét 10 pont fölé nőtt a hátrány – jött az újabb időkérés. Nem segített, szétesően játszottunk, első pontunkat 3 perc elteltével Jogi szerezte egy büntetőt bedobva. A túloldalon a hazaiak szinte minden támadásukat kosárral fejezték be, 16-1-re nyerték a szakasz első felét, s ezzel 20 pont fölötti előnyhöz jutottak. Rossz kimondani, de csak egy csapat volt a pályán, az Alba. Ritmustalanul játszottunk, több labdát eladtunk, s amikor nagy ritkán sikerült tiszta helyzeteket kialakítani, azok kimaradtak. A nagy kedvvel játszó hazaiak átrohantak rajtunk, amellett, hogy könnyű kosarakat szereztek, távolról is jól dobtak. A 18. percben 30 pont fölé nőtt a különbség, 28-3-as 7 és fél percet produkált az Alba. Szünetig Padgett kosaraival, valamint Vitya büntetőivel 30 ponton belülre kerültünk.

Szünet után edzőmeccs jelleget öltött a találkozó, nagy dobópárbaj alakult ki, állandósult a 30 pont körüli különbség. Csapatunkból leginkább Norbi vétette észre magát tripláival, de Jon és James is “termelt”. Ezzel együtt pillanatnyi esély sem volt szorossá tenni a meccset. Végül 24 ponttal kaptunk ki, s a lepattanó harcot is ennyivel (47-23) veszítettük el.

Kostas Flevarakis: – Több kulcsjátékosunk sem olyan intenzitással játszott, ahogy a szezon elején, és mint azt elvártuk. A csapat nem feltétlenül tett meg mindent annak érdekében, hogy a mérkőzés közben jött hibákat kijavítsa, és ezt én abszolút elfogadhatatlannak tartom. Védekezésben és támadásban is sok variációt kipróbáltunk, de egész egyszerűen nem találtuk meg az Alba játékának az ellenszerét.

eredeti link