Egy félidő alatt eldőlt – “lepattantunk” az Albáról

A nagyon visszafogott, halovány, tompa 2. negyedbeli játékunk miatt simán kikaptunk az Alba otthonában, a folytatásban ennél minden tekintetben jóval több kell

Alba Fehérvár – SKC 95-71 (25-18, 30-9, 24-21, 16-23)
Székesfehérvár, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Földházi, Tóth C., Győrfy

Alba Fehérvár: TURNER 18/9, CURRY 14/3, Vojvoda 8/3, DAVIS 13, OMENAKA 11
Cs.: AHMAD 16, Lukács 5/3, Takács Martin 2, Csorvási 4, Takács Milán 4, Markovic, Kass
Edző: Forray Gábor

Sopron KC: ELMORE 27/12, Thompson 6, Borisov, Jogela 4/3, Werner 2
Cs.: PADGETT 14, Fazekas, Sitku, TAKÁCS N. 14/12, Supola, Bagó 2
Edző: Kostas Flevarakis

Két helyen is változtatott Kostas a szerdai kezdő ötösön, Csabi illetve Padgett helyett bekerült Milos és Vitya. Vojvoda a hazaiaknak szerzett vezetést, majd Curry büntetői után Vitya kiosztásából új irányítónk Jon emelt be egy triplát vagy 8 méterről. Nem sokkal később egy újabb hármassal a vezetést is megszerezte csapatunknak, ám a többiek nem találtak be, így a szakasz közepén egy Turner és Curry vezette 12-0-lal elhúzott az Alba. Sajnos egyik legbiztosabb kezű játékosunk, Milos is kihagyta a büntetőket, érthető, hogy időt kért edzőnk. Hosszú kosárcsendünknek Bernard vetett véget és Padgett is betalált, de az Alba Davis kosaraival tartotta 10 pont körüli előnyét. A szakasz végén két új játékosunk, Elmore és Padgett révén kicsit közelebb kerültünk a hazaiakhoz, akiktől Vojvoda villant hármassal.

Közel másfél perc elteltével Davis szerezte a 2. negyed első kosarát, majd Turner hármasával ismét 10 pont fölé nőtt a hátrány – jött az újabb időkérés. Nem segített, szétesően játszottunk, első pontunkat 3 perc elteltével Jogi szerezte egy büntetőt bedobva. A túloldalon a hazaiak szinte minden támadásukat kosárral fejezték be, 16-1-re nyerték a szakasz első felét, s ezzel 20 pont fölötti előnyhöz jutottak. Rossz kimondani, de csak egy csapat volt a pályán, az Alba. Ritmustalanul játszottunk, több labdát eladtunk, s amikor nagy ritkán sikerült tiszta helyzeteket kialakítani, azok kimaradtak. A nagy kedvvel játszó hazaiak átrohantak rajtunk, amellett, hogy könnyű kosarakat szereztek, távolról is jól dobtak. A 18. percben 30 pont fölé nőtt a különbség, 28-3-as 7 és fél percet produkált az Alba. Szünetig Padgett kosaraival, valamint Vitya büntetőivel 30 ponton belülre kerültünk.

Szünet után edzőmeccs jelleget öltött a találkozó, nagy dobópárbaj alakult ki, állandósult a 30 pont körüli különbség. Csapatunkból leginkább Norbi vétette észre magát tripláival, de Jon és James is “termelt”. Ezzel együtt pillanatnyi esély sem volt szorossá tenni a meccset. Végül 24 ponttal kaptunk ki, s a lepattanó harcot is ennyivel (47-23) veszítettük el.

Kostas Flevarakis: – Több kulcsjátékosunk sem olyan intenzitással játszott, ahogy a szezon elején, és mint azt elvártuk. A csapat nem feltétlenül tett meg mindent annak érdekében, hogy a mérkőzés közben jött hibákat kijavítsa, és ezt én abszolút elfogadhatatlannak tartom. Védekezésben és támadásban is sok variációt kipróbáltunk, de egész egyszerűen nem találtuk meg az Alba játékának az ellenszerét.