Drámai küzdelemben nyertünk – sorozatban hetedszer

Egészen a hajráig kézben tartottuk az irányítást Szekszárdon a Paks ellen, ám akkor jött egy hullámvölgy és fordított a rendkívül motivált hazai gárda. A végén azonban – ahogy a Paks ellen kiélezett végjátékokban szokta -, jött Milos, bevágott egy hármast és nyertünk. Immáron hetedszer zsinórban!

Atomerőmű SE – Sopron KC 82-83 (23-23, 20-26, 14-16, 24-18)
Szekszárd, férfi NB I, 400 néző
V.: Cziffra, Farkas G., Nyilas

ASE: BROWN 29/18, Taylor 10/3, Frank 5/3, GOINS 15/6, Buljevic 4
Cs.: Kovács Á. 5/3, Kis R., BRZOJA 14/12
Edző: Petar Mijovics

SKC: McGill 8, Myers 11/3, Sitku 3/3, FORD 11/3, MONTGOMERY 17
Cs.: BORISZOV 12/9, FAZEKAS 9/9, Werner 2, Halász 4/3, Takács 6/6
Edző: Kostasz Flevarakis

A hazaiak nem számíthattak az Achilles-ín problémákkal küszködő Eilingsfeldre, mégis Brown és Goins jóvoltából ők kezdtek jobban. Gyorsan ellépett 10-3-ra a hazai együttes, nálunk jó ideig csak E. J. bolt eredményes. Ahogy kicsit jobban megoszlottak a terhek, elkezdtünk felzárkózni, Marci jelentkezett egy remek triplával, Rickey McGill pedig egy szép szóló kosárral. A szakasz közepén 1 pontra feljöttünk, majd egy ideig tapadva ellenfelünkre a hajrájában Milos hármasával át is vettük a vezetést. A szakasz Brzoja triplájával és döntetlennel zárult.

Fiatalok triplaváltásával indult a második etap, Frank hármasára Csabi felelt, ráadásul ifjú titánunk kétszer is betalált távolról. Ez a többieknek is meghozta a kedvet: Milos csuklója is villant, s Ford büntetői után egy 11-0-s rohamot konstatálhattunk. A szakasz közepén a hazaiak Brown, Brzoja és Goins vezette felzárkózási kísérleteit Ford, majd Ákos révén triplákkal vertük vissza. A hazai időkérés után lerohanásokkal, Ford és McGill révén növeltük 10 fölé az előnyt. Brown tripláival próbált közelíteni az ASE, de mindig volt válasz: előbb Vitya szerzett ügyes center kosarat, majd Norbi is beemelt egy hármast. A félidő vége az alacsony szerkezetre váltó hazaiaké volt, akik 6 pontra feljöttek.


Nagy rohanással és sok hibával indult a 2. félidő. A hazaiak kaptak hamarabb lábra, Brown és Kovács triplájára csak egy jó Milos büntető volt a válaszunk, 1-re feljött ellenfelünk. A fordítást Teyvon és E.J. akadályozta meg, s sorait rendező csapatunknak nagyon jól jött Norbi hármasa, amely egy 10-3-as rohamunknak képezte “szerves” részét. Az így szerzett 8 pontos vezetés után a szakasz végéig, többek között Csabi 3. triplájával nem engedtük magunkhoz közel a hazaiakat.

A záróetap elején Quincy zsákolása csapatunk 6-2-es rohamát indította el, s újfent 10 pont fölé hizlaltuk a különbséget. Jót tett az időkérés a hazaiaknak, Brown és Brzoja újból beemelt 1-1 triplát, gyorsan 5-re zsugorodott az előny. Ebben a kiélezett szituációban kulcsfontosságú volt Teywon hármasa. Nem nyugodtunk meg, eladott labdáinkból a szakasz közepén 4-re jöttek föl az agresszív védekezésre váltó hazaiak. Újabb időkérésünket követően E. J. szerzett két szép center kosarat a 211 centis Buljevic szorításában. A hajrában azonban kapkodtunk, több labdát is eladtunk s Brown, Goins és Brzoja extra villanásai révén egy 10-0-lal fordított a Paks. A hihetetlen izgalmakat hozó utolsó perc elején aztán Milos “bevert” egy triplát, utána pedig kivédekeztük a hazai akciókat, így drámai csatában meglett zsinórban a 7. győzelmünk.

eredeti link