Diadal Debrecenben – folytattuk, ahol abbahagytuk

Lendületben maradtunk, a középszakaszban jó játékkal folytattuk az alapszakasz végén látott szereplésünket, 10 ponttal nyertünk Debrecenben. Jól kezdtünk, majd feljöttek a hazaiak, de az első félidő végén Ivosev kiállítása után, egy 8-0-lal 11 pontos előnyt szereztünk. Szünet után ugyan többször is egyenlített a korábbi kosarasunk, a remeklő Milos vezette DEAC, de a kritikus helyzetekben rendre sikerült újítani, így igen értékes diadalt arattunk

DEAC-SKC 81-91 (20-23, 22-30, 23-14, 16-24)
Debrecen, férfi NB I, középszakasz, 1. forduló, 1000 néző. V.: Tőzsér, Minár, Dr. Mészáros.

DEAC: Dugat, Polyák 2, BORISZOV 38/15, Ivosev, AMIGO 22.
Cs.: BOGNÁR 14, Velkey 5/3, Kósa, Tóth B.
Edző: Berényi Sándor.

SKC: WARNER 15/6 LEMAR 28/6, TAKÁCS 6/6, Wiggins 6, GORDON 21/3.
Cs.: SUPOLA 9/3, Molnár M. 2, WERNER 4.
Edző: Sabáli Balázs


Wesley 2+1-es játékával mi szereztünk vezetést, Milos, azaz Boriszov pöcivel szépített. Centerünk nagyon “bekezdett”, 1 perc elteltével 5 pontnál járt. Az első percekben a DEAC futott az eredmény és jól kezdő csapatuk után, amely Angelo hármasával a szakasz közepén 12-6-ra elhúzott, a hazaiak nem igazán találták zónánk ellenszerét. Időt kért a DEAC, amelyet sokáig Boriszov egymaga tartott versenyben, majd a szakasz hajrájában Velkey és Bognár villanásaival 1 pontra feljött. A szakasz csapkodó játékkal, Brynton kosarával és fiaink 3 pontos vezetésével zárult.

A második etap elején Brynton révén tartottuk, sőt növeltük előnyünket. Velkey ellen sportszerűtlen, a DEAC edzője ellen pedig technikait ítéltek a hazai szurkolók közében, ekkor nem igazán népszerű játékvezetők. Milos hozta közelebb a DEAC-ot egy 2+1-gyel, de Molnár Marci is betalált. A szakasz közepén jött egy kis hullámvölgy és egy 6-0-lal fordítottak a hazaiak. Alan fordított, majd Miloson beütötte a 3. hibáját, korábbi játékosunk a 2. etap közepén 19 pontnál járt. Váltott vezetéssel haladtak a felek. Werner Vitya ügyes középtávoli dobással szállt be a játékba, majd bátor betörésből is betalált, az ő szép megmozdulásai késztették újabb időkérésre a debrecenieket. A félidő hajrájában Angelo is megkapta a 3. személyijét, de Norbi hármasával újra nálunk volt az előny. A félidő utolsó percében Supola Zoli kosárra törésénél felsejlett Fuller esete, Zolit a lendülettel érkező Ivosev “tarolta le” – a játékvezetők visszanézve az esetet, azonnal kiállították a debreceni játékost. Az utolsó bő fél percet szédületesen oldották meg a srácok: Zoli “büntetett”, majd előbb Brynton és végül Norbi “vert” be egy-egy hármast. Ezzel a 8-0-lal, 11 pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

Milos két triplájára építve,8-2-vel kezdett szünet után a DEAC és 5 pontra feljött. A helyzeteket kidolgoztuk, de ki is hagytuk, sőt Wesley a büntetőit is, majd azért a szakasz közepén betalált. Amigo jelentkezett 2+1-gyel, majd Milos hármasával 1 pontra csökkent előnyünk, Boriszov 30-nál járt a negyed közepén. Időkérésünk után Alan szerzett szemfüles és fontos kosarat, Angelo 2+1-es játékával 6-ra nőtt az előny. Amigo kosaránál Alan megkapta a 4. faultját. Supola bravúrtriplát szerzett. Bognár Kristóf kosaraival tapadt” ránk a DEAC, de tartottuk 5 pont körüli előnyünket. A szakasz végén több labdát eladtunk, 2-re feljöttek a hazaiak.

Milos egalizált a 4. negyed elején. Mindkét oldalon több helyzet kimaradt, majd Brynton újra nekünk szerzett vezetést. Ő és Wesley révén a szakasz közepén egy 7-2-vel 5-tel elléptünk – időt kért ellenfelünk. Brynton lépett elő, triplájával 8-ra nőtt előnyünk, majd 3 perccel a vége előtt, belépésből szerzett kosarával 10-re nőtt az előny. Ehhez az is kellett, hogy Supola Zoli “féken tartsa” Milost. Tartottuk a 10 körüli előnyt, amely másfél perccel a vége előtt Supola Zoli indításból szerzett találatával 12-re nőtt és ezzel eldőlt, folytattuk az alapszakasz végén látott remek szereplést, újabb értékes idegenbeli győzelmet arattunk.

eredeti link