Damier örül a pikáns szezonkezdetnek

Hétfő délelőtt bekapcsolódott az edzésmunkába csapatunknál a két legújabb légiósunk, Bernard Thompson és Christian Jones. Új irányítónk, Damier Pitts, aki a 2018-19-es szezon meglepetéscsapatának bizonyuló Jászberény színeiben, az előző évad alapszakaszának pontkirálya volt, viszont már hetek óta Sopronban készül. Az ő számára igen pikáns lesz a szezonkezdet, hiszen csapatunk éppen Jászberényben indítja a bajnoki évadot. A rutinos 30 éves kosaras sok helyen megfordult már Európában hosszú pályafutása során. Őt próbáljuk – képletesen – kicsit közelebb hozni szurkolóinkhoz

– Új csapatod, éppen az előző együttesednek otthonában, Jászberényben kezdi az évadot. Értesültél már róla?
– Természetesen tudom, hol kezdünk és nagyon örültem, amikor meghallottam, hogy Jászberényben lesz az első összecsapás. Jó lesz újra találkozni néhány korábbi csapattárssal, barátokkal, a jászberényi szurkolókkal.

– Azért a mi szurkolóinkat nyugtasd meg: a mérkőzésen, a pályán már nem leszel ennyire barátkozó kedvedben…
– Mivel már a Sopron játékosa vagyok, profi kosárlabdázóként természetesen új csapatom sikeréért próbálok mindent megtenni majd a nyitányon. Jászberényben ráadásul általában győztes csapat tagjaként jöhettem le a pályáról, nagyon remélem, ez az új bajnokság első fordulójában, szombaton is így lesz.

– Pályafutásod során, korábban elég sok európai országban megfordultál, sok tapasztalatot szereztél. Hogy látod, a magyar bajnokság európai összevetésben mennyire erős?
– Igen színvonalas, jó és erős bajnokság a magyar. Az erejét leginkább az adja, amellett, hogy sok jó képességű játékos – külföldi és magyar egyaránt – szerepel a csapatokban, hogy borzasztó kiegyenlített, kiegyensúlyozott a liga. Itt még az élcsapatok sem mehetnek biztosra az alsóházban tanyázó riválisak ellen, főleg idegenben.

– Hogy látod ebben az erős, jó bajnokságban új csapatod, a Sopron esélyeit?
– Elég későn állt össze a keret, két játékos is csak a napokban érkezett meg, de végre együtt van a teljes csapat. Hétfőn edzettünk először együtt teljes létszámban. Biztos, hogy el kell teljen egy kis idő, hogy összeálljon a játék. Az edzőmeccsek elég vegyes lépet mutattak, dolgoztunk és dolgozunk tovább becsülettel, nagyon sok munka vár még ránk. Nem vereségekre szerződtem Sopronba, a régebb óta itt készülő játékosokkal már alakulnak a játékkapcsolatok, remélem, sikeres szezonunk lesz.

eredeti link