Csendes, de nagyon nagy győzelem

Óriásit küzdve és a kritikus időszakokban jobban koncentrálva, pontosabban játszva, pár nappal a Falco legyőzése után újabb bravúrt értünk el és a Szolnokot is legyőztük

SKC – Szolnoki Olajbányász 85-73 (25-17, 16-22, 21-15, 23-19)
Sopron, zárt kapuk mögött
V.: Győrffy, Frányó, Győrfy

SKC: Kinney 9, THOMPSON 20/6, Takács, Rivers 10/6, CARTER 15
Cs.: FAZEKAS 6/3, JOGELA 23, Molnár M., Werner 2
Edző: Kostas Flevarakis

Szolnok: JONES 19/6, Price 9/3, Kovács 7/3, Juhos 2, CAKARUN 16
Cs.:  TUCKER 18/12, Krsztics 2, Taiwo, Rudner
Edző: Gasper Potocnik

Jókora “hendikeppel” vártuk a szolnokiak elleni összecsapást, hiszen a mérkőzést zárt kapukkal kellett lejátszani és a meccs előtti napon megbetegedő, belázasodó Supira sem számíthattunk. Talán, mert mindkét csapatnak szokatlan volt üres lelátók előtt játszani, kapkodva kezdték a találkozót a felek, majd közel másfél perc elteltével Kinney kosarára Cakarun révén feleltek a vendégek. Az első percek külső sorunk és a szolnoki palánk alatti egység küzdelmét hozták, a szakasz közepéhez közeledve Demetre hármasával 4 ponttal elléptünk. Kovács villant duplával majd triplával, egyenlített az Olaj. Ekkor Bernard triplája egy 9-0-s parádés rohamot indított útjára, amelynek ő és Eric voltak a “letéteményesei”. A szakasz hajrájában – már amennyire egy nézők nélküli meccsen lehet – fokozódott a feszültség, Vitya ellen sportszerűtlen, az ítéletet vitató padunk ellen pedig technikai hibát ítéltek a játékvezetők, 3 pontra feljött a Szolnok. A szakasz Bernard parádéjával, duplájával, majd triplájával és 8 pontos vezetésünkkel zárult.


A második etap elején Jones és Tucker tartotta versenyben a vendégeket, ám kosaraira rendre feleltünk, Vitya is hozzátett egy duplát jó ütemű belépés után. Tucker és Jones képtelen volt hibázni, játékosaink viszont a büntetőkből rendre csak egyet-egyet  értékesítettek, így a félidő hajrájában egyenlített az Olaj, de a félidő végén büntetőkből 2 pontos előnyt szereztünk.

Cakarun kosarával kezdődött a 2. félidő, amelyet elég tompán, eladott labdákkal kezdtünk.  Fordítottak is a vendégek, nagyon kellett Bernard szerencsés találata, ám nem sokkal később jól játszó hátvédünk megkapta a 4. személyijét.  Eric és Tauras révén, ha szűken is, de mi vezettünk, a csarnokba behallatszott a közelben lévő szurkolóink buzdítása. Az Olaj csapatát ismét Jones és Cakarun vette vállaira. Fazekas Csabi bravúros, 2+1-es akciójával, majd Demetre hármasával a szakasz hajrájában 8 ponttal megléptünk.


A záró szakaszt is pontatlanul, eladott labdákkal kezdtük. Szerencsére a védekezés rendben volt, Jones kosara után Demetre egy lepattanót szédületesen zsákolt vissza. Ez, úgy tűnt, átlendítette a kisebb holtponton csapatunkat, Tauras kosarával 10 pontosra nőtt az előny. Litván légiósunk vette meglehetősen széles vállaira csapatunkat, Csabi hármasa után 12-re nőtt előnyünk. Ekkor az addig rosszul dobó Price “rázta meg” magát, triplát, labdát szerzett, zsákolt, s a szakasz közepén 7 pontra feljött az Olaj így edzőnk időt kért. Tucker hármasával 4-re jött föl a 8-0-s rohamot bemutató Olaj. “Jogi”, azaz Tauras villant, sikerült egy 5 pont körüli vezetést állandósítani.  Price kipontozódott, mi, de szerencsére ellenfelünk is kapkodott,  így Tauras büntetői után 2 és fél perccel a vége előtt 10 ponttal elléptünk, majd másfél perccel a lefújás előtt egy lerohanásos akció végén Jogela “adta meg a kegyelemdöfést” a Szolnoknak.

A zárt kapu ellenére szurkolóink közül többen is kijöttek a mérkőzésre és a csarnokon kívülről buzdították a csapatot. Köszönjük a biztatást!

Kostas Flevarakis: – Ez a győzelem nekem sok szempontból értékesebb, mint a Falco elleni siker. Egyrészt nagyon nehéz pár nappal egy olyan olyan fényes siker után, mint a bajnok legyőzése újra felpörögni, de örülök, hogy a sikerült. Másrészt sem a beteg Supolára, sem pedig a nekünk mindig rengeteget segítő szurkolókra nem számíthattunk. Éppen ezért ezt a győzelmet azon szurkolóinknak ajánljuk, akik a csarnok mellett buzdítottak bennünket, jó volt hallani őket! Nagyon remélem, ez az egész világra kiható vírus-ügy hamarosan megoldódik. Természetesen első az emberek egészsége, de nézők nélkül a kosárlabda nem az igazi. Egy nagyon jó csapatot győztünk le, sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részében a Szolnoknak.

eredeti link