Csattanó az átigazolások végére – üdv újra Sopronban, Milos!

Bár korábban többször is jeleztük honlapunkon, hogy klubunk 4 külföldi kosarassal tervezi elkezdeni a szezont, ehhez képest ma ügyvezetőnk szenzációs bejelentéssel lepte meg honlapunkat:
visszatért csapatunkhoz a hat-hét évvel ezelőtti nagy sikerek – Magyar Kupa ezüst, bajnoki bronzérem – egyik fő letéteményese, Milos Borisov
A korábbi közönségkedvenc, az újra a csapatunkat erősítő montenegrói bedobó a három amerikai kosaras, Kevin Dillard, Bernard Thompson és Tyler Wideman, valamint Jogi, azaz Tauras Jogela után az 5. légiósa lesz csapatunknak. Hogy hogyan lett a négyből mégis öt külföldi kosaras a csapatban, annak “kulisszatitkaiba” ügyvezetőnk, Pojbics Szabolcs engedett betekintést:
– Bár valóban négy légióssal terveztük kezdeni a szezont, azért Kostas Flevarakis vezetőedzővel, magunk között gyakran beszélgettünk egy ötödik légiós esetleges szerződtetéséről. Ahogyan ő, úgy természetesen én is örülnék, s nyilván szurkolóink is örülnének annak, ha minél jobb, erősebb  kerettel tudnánk nekivágni a szezonnak. Ugyanakkor nekem a klub anyagi lehetőségeit is figyelembe kell vennem, s ez nem igazán engedte volna egy újabb külföldi kosaras szerződtetését. Ha a posztokat nézzük, egyértelmű, hogy a hármas, a bedobó pozícióba lett volna igazán szükség az esetleges ötödik légiósra. Kostasnak volt is kiszemeltje a posztra, egy olyan amerikai játékos, akivel ő már dolgozott korábban, akit jónak tartott és akiben megbízott, ezt a kosarast azonban nem tudtuk volna megfizetni.


Ami Milost illeti, ő maga jelentkezett, keresett meg, hogy szívesen játszana újra nálunk. Tájékoztattam arról, milyen az anyagi helyzetünk és azt is említettem neki, hogy a klubnál maradó játékosaink az előző évadhoz képest kevesebb pénzért hosszabbítottak. Kellemes meglepetésemre Borisov a köztünk lévő jó kapcsolat miatt, elfogadott egy olyan tervezetet, amelyet a klub még ki tud gazdálkodni. Magyarán ahhoz képest, amit ő az előző hat-hét évben az NB I-ben letett az asztalra, a “piaci árnál” jóval kevesebb pénzért szerződik csapatunkhoz.
A történet azonban nem volt ennyire egyszerű. Kostas ugyanis ragaszkodott az ő eredeti jelöltjéhez, akit egyrészt mint mondtam, nem tudtunk volna megfizetni, másrészt pedig időközben alá is írt máshová.  Nem tagadom, volt is némi vita, nézeteltérés közöttünk, de azt azért hozzátenném, úgy gondolom, a magunk szempontjából mind a ketten a legjobbat akartuk, szerettük volna a csapatnak. Végül, pár nappal ezelőtt Kostas és Milos beszélgettek egymással, és ezt követően az edző rábólintott Milos szerződtetésére.
Sok, az utazásával adminisztrációs munka elvégzése után Borisov, még a határzár előtt, augusztus utolsó napján Magyarországra, éjjel pedig Sopronba érkezett. Tegnap koronavírus teszten esett át, ma délután pedig már bekapcsolódik az edzésmunkába. A szezon kezdetéig van még egy hónap, bízom benne, hogy Kostas megtalálja helyét, szerepét a csapatban, Milos pedig tudásával, tapasztalatával sokat segíthet majd nekünk.

eredeti link