Családapa és csapatkapitány

Kettős öröm érte a közelmúltban, viszont így bizonyos értelemben dupla felelősséggel vághat neki a hétvégén kezdődő bajnoki évadnak új csapatkapitányunk, a hónap elején édesapává vált Takács Norbi
– Messze te vagy a csapat legrégebbi játékosa. Hányadik évadodat is kezded Sopronban? – kérdeztük új “csékánkat”.
– Ha jól számolom, ez már a kilencedik szezonom lesz, a csapatnál. – felelte kis gondolkodás után Norbi.

– Amellett, hogy a csapatnál téged nevezték ki vagy választottak  a csapat kapitányának, a magánéletedben is jelentős változás történt, hiszen édesapa lettél. Mindez azért nyilván a büszkeség mellett, valahol egyben nem kis felelősséget is jelent…
– Egy ilyen élethelyzet, hogy gyakorlatilag egyidejűleg lesz édesapa és csapatkapitány az ember, biztos hogy segíthet gyorsan “felnőni” – mármint a feladatokhoz. Természetesen van felelősség jócskán mindkét területen, de szerencsére segítség is akad, ami bizony el is kel, főleg így az első időszakban.


– Maradjunk a sportnál és az SKC-nál, a csapatkapitányi státusnál. Ezt a pozíciót ideiglenesen, pár meccs erejéig korábban is betöltötted. Milyen tapasztalatokat szereztél az ilyen esetek során?
– Ilyen alkalmak akkor történtek, amikor az éppen aktuális “cséka” sérülés miatt nem játszhatott. Ilyenkor a csapatkapitányi feladatok azért főleg a mérkőzésekre korlátozódtak, helyettesként kellett ellátnom a feladatot. Egészen más “beugró” csapatkapitánynak lenni pár mérkőzés erejéig, és egészen más úgy betölteni ezt a pozíciót, hogy a szezon elejétől tudja az ember, hogy ő lesz a kapitány.

– Mennyire érzed magad felkészültnek a feladatra?
– Az azért sokat számít, hogy már lassan egy évtizede játszom itt, és persze sokat jelent a feladat megfelelő ellátásában, hogy olyan remek elődöket láthattam, hogy hogyan töltik be, hogyan töltik meg tartalommal a csapatkapitányi feladatok ellátását, mint Molnár Bandi, Trepák Zoli, Ruják Andris vagy éppen Dénes Gabi. Ő – mármint Gabi -, szerencsére most is a klubnál van, ráadásul nemcsak mint korábbi csapatkapitány, hanem mint kisgyermekes édesapa is segít és sok hasznos tanácsot ad.

– Hogy látod a hét végén induló bajnokságban a csapat esélyeit?
– Elég későn állt össze a keret, de az a három új légiós, akik már hosszabb ideje nálunk vannak, kifejezetten jó szellemiségű, mentalitású fiú. Egyikük most nyáron jött át először Európába, de szerencsére van, aki már hosszú évek óta játszik a kontinensen és tapasztalatával tudja őt segíteni. Bízom benne, hogy a napokban érkező srácok is beállnak a sorba és tudnak segíteni nekünk, én pedig próbálom összefogni a társaságot a pályán és azon kívül egyaránt.
Az előző években a bajnokság nagyon kiegyenlített, kiegyensúlyozott volt, szerintem idén sem lesz másként. Sok munka és némi idő azért kell amíg összeáll majd a játék, éppen ezért a mi részünkről és a szurkolókéról szükség lesz némi türelemre. De optimista vagyok, remélem, sikerül hasonlóan szerepelnünk, mint az előző évadban.

eredeti link