Centerünk Eric Carter

Megvan csapatunk második légiósa, a centerünk a következő évadra.
Az illetőt Eric Carternek hívják, amerikai, 206 centi magas, 24 éves lesz szeptember 28-án, a nyáron végzett a Delaware egyetemen 

Carter tehát rookie, azaz Európában újonc lesz. Középjátékosunk utolsó egyetemi évében 15,8 pontos és 9,7 lepattanós átlagot produkált egyetemi csapata színeiben, átlagban több, mint 2 támadó pattanót megkaparintva mérkőzésenként. Ami még figyelemre méltó a statisztikájában, az a gólpasszok középjátékoshoz képest kifejezetten magas, 2,3-as  mérkőzésenkénti átlaga.
Sabáli Balázs, csapatunk vezetőedzője Carter szerződtetése kapcsán elmondta, eredetileg egy rutinosabb, európai tapasztalattal rendelkező centert szeretett volna látni csapatában, csakhogy az ajánlat nem “ért el” a kiszemeltekig, így, ezt látva fordult a szakvezetés az újoncok felé. Közülük Carter tűnt talán a legjobbnak, olyannak, aki az ár-érték arányokat is figyelembe véve, sokat segíthet a csapatnak.
Edzőnk elmondta, beszélt már magával a játékossal, valamint ügynökével is. A beszélgetések során külön kitértek arra, hogy Carternek meg kell szokni az európai stílust, de a center áll elébe. Edzőnk bízik benne: jó döntést hoztak Carter szerződtetésével.

Fotó: pbs.twimg.com

eredeti link